Сана. Седем предполагаеми членове на Ал Кайда“ са загинали при

...
Сана. Седем предполагаеми членове на Ал Кайда“ са загинали при
Коментари Харесай

AFP: Седем предполагаеми членове на „Ал Кайда“ са загинали при удар на безпилотен самолет в Йемен

Сана. Седем хипотетични членове на „ Ал Кайда “ са починали при удар на безпилотен аероплан в Йемен, съобщи AFP . От локалните управляващи показват, че летателният уред, който е нанесъл удара по три автомобила в провинция Байда, най-вероятно принадлежи на американската войска.
Вашингтон счита основаната в Йемен формация „ Ал Кайда на Арабския полуостров “ за най-опасното крило на групировката.
Американските удари по ислямистки цели в Йемен се интензифицираха, откакто Доналд Тръмп встъпи служба като президент на Съединени американски щати през януари тази година.
„ Ал Кайда на Арабския полуостров “ процъфтява в хаоса на гражданската война в Йемен, в която подкрепяното от Саудитска Арабия държавно управление се бори против придвижването на хутите, контролиращо столицата Сана.
Над 8700 души са починали в спора след намесата на ръководената от Рияд интернационална коалиция на страната на държавното управление през март 2015 година
Джихадистката формация „ Ислямска страна “ също извърши няколко смъртоносни набези в страната. Миналия месец Съединени американски щати оповестиха, че са ликвидирали десетки бойци на „ Ислямска страна “ в подготвителни лагери в йеменската провинция Байда.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Превод и редакция: Калина Жекова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР