Сана. Коалицията оглавявана от Саудитска Арабия допусна самолет на ООН

...
Сана. Коалицията оглавявана от Саудитска Арабия допусна самолет на ООН
Коментари Харесай

ТАСС: Коалицията оглавявана от Саудитска Арабия допусна в Йемен самолет с ваксини за 600 хиляди деца

Сана. Коалицията ръководена от Саудитска Арабия позволи аероплан на Организация на обединените нации пренасящ филантропична помощ до летището на йеменската столица Сана, който по-рано не получаваше разрешение да премине през блокадата против хутите и някогашния президент на Йемен Али Абдула Салех. Това оповестиха от Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), предава ТАСС .
„ Застрахованият от УНИЦЕФ аероплан с витално нужни ваксини през днешния ден се приземи на летището в Сана “, написа в известие от фонда. В него се прецизира, че на борда му са били натоварени 1,9 милиона дози ваксини срещу разнообразни заболявания. Това ще разреши имунизацията на 600 хиляди деца в цялостен Йемен, означават от УНИЦЕФ.
„ Ваксините дойдоха в сериозно значим миг за йеменските деца, когато наличните ресурси са били пред цялостно изтощение и зародилата заплаха от заразяване и дори гибел на доста дечица. В момента на всеки 10 минути в Йемен умира дете от болест, която може да се предотврати “, акцентират от УНИЦЕФ.
Агенция „ Фокус “ напомня, че на 22 ноември Саудитска Арабия уведоми Организация на обединените нации за желанието си да приключи блокадата над Йемен, въведена при започване на октомври, в отговор на ракетен обстрел над саудитската столица Рияд. Решението за закриване на достъпа до всички въздушни и морски портове, както и на сухопътните пунктове за секване на границата от арабската коалиция бяха обяснени с нуждата да се предотврати доставката на оръжие от Иран за бунтовниците.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР