San Diego Open, финалБрендън Накашима – Маркос Гирон 6-4, 6-4Брендън

...
San Diego Open, финалБрендън Накашима – Маркос Гирон 6-4, 6-4Брендън
Коментари Харесай

У дома Накашима стигна до първа АТР титла


San Diego Open, край
Брендън Накашима – Маркос Гирон 6-4, 6-4


Брендън Накашима се причислява към листата с тенисисти, които през 2022-а доближиха до своята първа АТР купа. Американецът го направи на допустимо най-приятното място от негова позиция – на шампионата в родния му Сан Диего. В напълно американския край той победи Маркос Гирон с 6-4, 6-4.

За Гирон това също е домашният шампионат, защото той е от Южна Калифорния, а последните години живее точно в Сан Диего.

„ Чувствам го като фантазия. Първа АТР купа в родния ми град. Да мога да печеля първата си купа тук е необикновено. Невероятна атмосфера довечера, желая да благодаря на всички, които пристигнаха и ме поддържаха. “

Титлата идва след два изгубени финала през предходната година, а триумфът ще го придвижи до място в топ 50. Той наподобява и сигурен участник във Финалите на идващото потомство в Милано.

Накашима осъществя единствения брейкбол в бързия първи сет преди във втория да поведе с 2-0. Гирон съумя да върне пробива, само че от 2-2 младокът отговори с осем следващи точки. Той завоюва и 12 от последните 13 точки на сервис, с цел да приключи мача с гейм на 0.

„ Независимо от резултата през днешния ден, знаех, че ще има тежки моменти “, сподели Накашима, който си спомни, че е упражнявал с Гирон още като юноши. „ Знаех, че няма да е елементарно. Трябваше да се боря във всеки гейм. В началото на втория сет имаше няколко равностойни гейма. Загубих подаването си, само че се прегрупирах добре в идващия гейм. Щастлив съм, че приключих мача на сервис. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР