Samsung очаква значителен ръст на оперативната си печалба за първото

...
Samsung очаква значителен ръст на оперативната си печалба за първото
Коментари Харесай

Samsung очакват огромно увеличение на печалбата за последното тримесечие

Samsung чака забележителен растеж на оперативната си облага за първото тримесечие, надхвърляйки формалната си прогноза с повече от 10 пъти.

Прогнозираната облага от почти $6.6 милиарда бележи петкратно нарастване по отношение на същия интервал на предходната година. Въпреки тази позитивна вероятност обаче акциите на Samsung означиха лек спад от 1.3%, отразявайки опасенията за конкурентоспособността на бизнеса с чипове.

Повишаването на тримесечната облага се дължи основно на бизнеса с чипове на Samsung, който отбелязва първата си тримесечна облага след пет поредни тримесечия на загуби. Това възобновяване следва сложен интервал за международната промишленост за произвеждане на чипове, като през последните месеци се следи удивително възобновяване на цените на DRAM и NAND флаш чиповете.

В сферата на мобилния бизнес се чака Samsung да регистрира високи стойности на облагата, подкрепени от сполучливото стартиране на пазара на най-новите смарт телефони Galaxy S24. Анализаторите считат, че през тримесечието Samsung е доставила почти 57 милиона смарт телефона, което съставлява нарастване с 8% по отношение на предходното тримесечие. Освен това междинната продажна цена на смарт телефоните на Samsung се е повишила с към 30% до $340, което е асъдействало за доста възстановяване на рентабилността.

Въпреки оптимизма, обвързван с бизнеса на Samsung с HBM чипове, към момента има провокации, в това число забавяния при навлизането на пазара на високоскоростна памет (HBM), където понастоящем преобладават съперниците. Въпреки това Samsung се стреми да усъвършенства пазарната си позиция, като пусне нови HBM чипове през третото тримесечие на годината.

Очаква се неотдавнашното земетресение с магнитуд 7.2 в Тайван да наруши доставките на чипове за памет, което може да докара до повишение на цените. Анализаторите чакат, че Samsung и SK Hynix могат да покачат цените на паметта по-значително през второто тримесечие, с цел да компенсират рестриктивните мерки в предлагането.

В резюме, увереността на Samsung в оперативната облага за първото тримесечие се дължи на възходящото търсене на чипове за памет и постоянното показване в сегмента на мобилния бизнес. Въпреки това не престават да съществуват провокации при поддържането и разширението на пазарния дял на конкурентния пазар на чипове, което постанова стратегически размисъл.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР