Samsung Electronics тази седмица обобщи предварителните резултати от изминалото тримесечие,

...
Samsung Electronics тази седмица обобщи предварителните резултати от изминалото тримесечие,
Коментари Харесай

Оперативната печалба на Samsung намаля с 35% през последното тримесечие

Samsung Electronics тази седмица заключи предварителните резултати от миналото тримесечие, като пресметна достиженията за отчетния интервал. По отношение на динамичността на оперативната облага, компанията чака този индикатор да намалее с 35% по отношение на същия интервал на миналата година до $2,13 милиарда Това е доста по-ниско от пазарните упования. Приходите би трябвало да паднат с 4,9% до 51,1 милиарда $.

Анализаторите, както изясняват от Bloomberg, чакаха междинни доходи от $53,6 милиарда, а за оперативната облага на Samsung, упованията им бяха за $2,82 милиарда Според представители на Counterpoint Research, сходни индикатори за активността на Samsung значат по-бавно възобновяване на пазара наизуст чиповете. Подробната отчетност на компанията за четвъртото тримесечие на предходната година ще бъде оповестена на 31 януари. Прави усещане, че несъответствието сред предварителните данни на Samsung и пазарните упования не попречи на акциите на компанията да нарастнат с 1% на утринните търгове в Сеул. Дебютът на новите артикули от NVIDIA предходния ден оказа по-значително влияние върху фондовия пазар, в сравнение с разочарованието от предварителните доклади на Samsung.

В допълнение към пазара наизуст чипове, съгласно анализаторите от The Futurum Group, финансовото показване на Samsung може да бъде подкопано от ниските равнища на рентабилност в сегмента за контрактно произвеждане на чипове, както оповестява CNBC. Представители на Daiwa Capital Markets показаха вяра, че цените на паметта са достигнали дъното през четвъртото тримесечие и в този момент могат да стартират да се повишават. Според тях, производителите на памети ще почувстват резултата от покачващите се цени до втората половина на тази година. Във всеки случай спадът на оперативната облага на Samsung с 35% наподобява като по-добра смяна по отношение на резултатите от второто и третото тримесечие, когато спадът е надлежно с 95% и 77,6% на годишна база. Голямото търсене на HBM памет за изчислителните ускорители, съгласно доста специалисти, би трябвало да способства за възобновяване на целия сегмент на полупроводниковите съставни елементи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР