Самото споменаване и забъркването на България на международно ниво в

...
Самото споменаване и забъркването на България на международно ниво в
Коментари Харесай

Александър Симов: Корнелия Нинова има още много какво да даде на БСП като лидер

„ Самото споменаване и забъркването на България на интернационално равнище в абсурда с гърмежа на Кримския мост е извънредно обезпокоително. Служебното държавно управление и президента са безусловно срещу въвличането на България във войната, най-малко по този начин споделят. В идващия миг обаче виждаме информация от съветски медии, че камионът е минал през България. Искаме това да бъде изяснено. “

Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия и народен представител в 47-ия парламент Александър Симов по БНР.

В предаването “12+3 “ той показа още една притеснителна информация: „ В съветските медии започнаха да се появяват информации за редовно товарене на украински самолети с оръжия и муниции. Сега излезе, че преди 2 дни на летище Бургас е бил претрупан подобен аероплан, желаеме отговори за това “, съобщи той и посочи, че Българска социалистическа партия не упреква, а търси отговори, тъй като в случай че това е правилно и самолетът е цялостен с оръжия и муниции, то това е в директно нарушаване на Народното събрание, съгласно което България може единствено да ремонтира военна техника.

Симов изясни, че желаят отговор от президента, тъй като той е образувал служебното държавно управление и той носи отговорност за него. „ По време на цялата акция имаше безумна офанзива против Българска социалистическа партия. Постоянно се говореше, че по време на предходния кабинет се е изнасяло оръжие за Украйна, макар че нито един документ не демонстрира това. Сега имаме такива информация и никой не разяснява, ние желаеме отговори “, изясни той.

Според Александър Симов левицата е задържала позициите си от ноември месец предходната година, само че това не е триумф. „ Ние не печелим ново доверие и е въпрос на разбор на аргументите. От една страна “Продължаваме смяната “ изпиратстваха всички обществени достижения, само че общественият пакет беше само в програмата на Българска социалистическа партия. Има и вътрешнопартийни аргументи - продължихме безкрайните кавги, почнали преди години. На последния пленум си пролича, че най-голяма отговорност за слабия резултат търсят хора, на които очите не им видяхме по време на акцията “, разяснява социалистът.

„ Много се спекулира с оставката на водача “, съобщи Симов и добави: „ Моето мнение е, че Корнелия Нинова има още доста какво да даде на Българска социалистическа партия като водач. Конгресът ще бъде през февруари и там ще почистваме проблемите “, съобщи той.

Според Симов, в случай че в Народното събрание се стигне до диалог за съответни политики, би трябвало да се продължи целия пакет от обществени политики, който беше стартират. „ Ние по време на акцията очертахме 10 неотложни стъпки, които би трябвало да се създадат. Трябва да се вкарат безплатните учебници до 12 клас и безплатните медикаменти за деца до 14 години “, уточни той.

По отношение на ГЕРБ социалистът съобщи: „ Не можем да дадем индулгенция на партията на корупцията, на схемите, на кюлчетата и на чекмеджетата. Политическата рецесия в България си има име и това е Бойко Борисов. ГЕРБ са неприемливи за диалози, тъй че каквото желаят да дават обещание, няма да седнем на диалози с тях “, безапелационен е той и добави: „ ГЕРБ имат болшинство и се чудя за какво не поемат отговорността да сформират болшинство. Те намерено би трябвало да си признаят, че вършат коалиция с Движение за права и свободи и “Възраждане “. Тези три партии събориха предходното ръководство, за какво в този момент отхвърлят да признаят, че бяха в съюз и да предложат ръководство “, попита Александър Симов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР