Самотни възрастни, хора с увреждания, ветерани от войните, военноинвалиди -

...
Самотни възрастни, хора с увреждания, ветерани от войните, военноинвалиди -
Коментари Харесай

Всеки за всички: Топла храна и топла дума за 550 души на ден във Варна

 Самотни възрастни, хора с увреждания, ветерани от войните, военноинвалиди - това са хората, за които се грижат обществените служащи от Домашния обществен патронаж във Варна. Средната възраст на потребителите е сред 80-82 години. 550 души получават всеки ден топла храна и топла дума.

" При нас няма текучество на фрагменти, тъй като, когато човек стартира работа или се отхвърля незабавно, или схваща, че това е негова орис ", споделя Дарина Стоянова от патронажа. Повече от 70 души, със стаж над 20 години, работят в Домашния обществен патронаж. В обстановката на изключително състояние натоварването е доста по-голямо, само че и през днешния ден отказали се няма. 

Всеки ден екипи доставят по домовете храна за хората в потребност от 10,30 -13,30 часа. За събота и неделя доставката е в петък. При по-тежки здравословни проблеми, спомагателни грижи оказват медицински сестри и санитари. Всички са в непрекъснат контакт с възрастните хора, които имат потребност от внимание и от добра дума. " Работата е тежка, само че носи задоволство, че си потребен и помагаш. Какво по-хубаво от това ", споделя Дарина Стоянова. 

Взети са всички защитни ограничения - храната е в съдове за еднократна приложимост, а пакетираната - в торбички. Служителите наложително употребяват персонални защитни средства, работно облекло, кепе, ръкавели, маска за лице и ръкавици за еднократна приложимост. Разделени са на два екипа, които нямат контакт по-между си, с цел да може при възможна карантина на единия екип, другият да бъде на линия. Защото работата не би трябвало и не може да стопира.

Кампанията " Всеки за всички " е самодейност на Община Варна, която има за цел да показва хора, които работят, оказват помощ, подаряват, образоват по време на рецесията. Очакват Вашите истории на [email protected] 

Защото всеки може да бъде потребен за всички!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР