Самостоятелна изложба представя в експозиционната зала “Ателие Георги Велчев на

...
Самостоятелна изложба представя в експозиционната зала “Ателие Георги Велчев на
Коментари Харесай

Представят изложбата Кръговрат в Художествения музей Георги Велчев

Самостоятелна галерия показва в експозиционната зала “Ателие Георги Велчев " на Художествения музей " Георги Велчев “, филиал на Градската художествена изложба “Борис Георгиев " - Варна, варненската авторка Боряна Симеонова. Експонирани са платна живопис, най-вече пейзажи, които тя е създавала през последните две години. Събрала ги е под мотото “Кръговрат ", като стимулира избора си на тематика по този начин: “Това е един взор, момент обособен, изваден от общата картина на природата, която е съвършена и е в непрекъснато придвижване и кръговрат. Тя се трансформира непрестанно, и резервира хармонията в себе си – да бъде абсолют, да бъде основател на самата себе си. Символ на " приключен безспир “, каквото е морето.

Пейзажите ми са рисувани по крайбрежията на Северното Черноморие, главно в Тюленово - основно място за българските маринисти. "

Сред названията са: “Поезия ", “Магьосникът ", “Тишина в залеза ", “Скали в морето ", “Тайнство ", които отразяват погледа на авторката към Северното Черноморие, което и дава спокойствието на тишината и откъснатостта от всекидневието.

Всички картини са пленерни, акрил върху платно, като се изключи един автопортрет и две работи с маслен пастел, основани по картини на Георги Велчев.

Боряна Симеонова родена през 1977 година Във Варна. От 2000 година минава самостоятелни курсове по живопис и графични техники, а след 2009 година - самостоятелни и групови образования по доктрина на изобразителното изкуство. През 2014 година учи художествена снимка. От 2008 година работи в Художествения музей " Георги Велчев “, филиал на ГХГ-Варна.

Откриването е изложбата е на 16 ноември от 18:00 в Художествения музей " Георги Велчев “ на ул. “Радко Димитриев " 8 във Варна. Експозицията може да се види до 11 декември. Работното време на музея е от вторник до събота от 9:30 - 17:30 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР