Самолетите на Airbus са на път да станат много по-умни.

...
Самолетите на Airbus са на път да станат много по-умни.
Коментари Харесай

Новите самолети на Airbus ще следят всичко, което правим

Самолетите на Airbus са на път да станат доста " по-умни ". Авиационната компания разгласи, че е почнала проби на новата си технология за кабините, която свързва пасажерите и екипажа с детайли на самолета, в това число седалките, товара и даже тоалетните, написа Business Insider.

Airbus за първи път разкри проектите си за обновяване на събитието на Airline Passenger Experience Association (APEX) Expo предходната година. Тяхната платформа употребяваща технологията Интернет на нещата (IoT) свързва информация в действително време от съставените елементи в кабината с екипажите и пасажерите на борда на самолета, с цел да се сътвори по-персонализирано и цифрово проследимо преживяване.

Според прессъобщение на компанията, консолидираните от платформата данни ще бъдат качени в облачната услуга " Skywise ", отворена платформа за данни, създадена от Airbus за авиационната промишленост.
 Airbus желае да изпревари Boeing и за първи път от близо десетилетие да стане №1 в промишлеността
Airbus желае да изпревари Boeing и за първи път от близо десетилетие да стане №1 в промишлеността

За първите шест месеца европейската компания води по доставки

От компанията считат, че тя обезпечава обилни преимущества за екипажа на самолета, като те ще имат достъп до информация като желания за хранене и места за сядане на едно място, а по този метод може да се улесни отдалечената връзка с тези на борда. За пасажерите системата разрешава по-персонализирано прекарване при пътешестване, до момента в който самолетните компании биха могли да употребяват агрегираните данни (като да вземем за пример коя тоалетна се употребява най-често по време на полет), което ще подкрепи за поддръжката на детайлите в кабината.

Според компанията, горните пространства за багаж могат да бъдат свързани със датчици, които демонстрират на пасажерите кои пространства са свободни.

Airbus стартира експериментиране на интелигентната система на A350-900, основан в Хамбург, като твърди, че е първият производител на самолети, направил такива проби.

Airbus A320 Smart Cabin Reconfiguration "Flex Seat " demo at @recaro_de's #AIX17 booth. Up for a Crystal Cabin Award tmrw night @aix_expo! pic.twitter.com/Qpb86vK57x
— APEX (@theAPEXassoc) 3 април 2017 година
Според APEX, едно от нещата, които тества компанията са умните камери, ситуирани отвън тоалетните, с цел да мери какъв брой време чакат пасажерите.

Инго Вугецер, вицепрезидент на маркетинга отдела в Airbus, споделя по време на комерсиалното ревю на авиацията в Лос Анджелис, че технологията може да помогне на стюардесите да преценяват по кое време някой в тоалетната може да има потребност от помощ, оповестява Bloomberg.

Според Bloomberg всяка седалка ще алармира в зелено, когато защитният колан е закопчан, и алено, когато е разкопчан. Целта е инспекциите за сигурност на борда да бъдат по-ефективни. Компанията се надява да приложи технологиите освен на тестовия си аероплан, само че и на самолетите А321 през 2021 година и А350 през 2023 година

" Toва не е идея или фантазия: Това е към този момент действителност " - споделя Вугецер.
 Airbus регистрира скок на облагата със 141%
Airbus регистрира скок на облагата със 141%

Причината е ускорено произвеждане на самолети A320 NEO
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР