Самолет на сръбската национална авиокомпания, превозващ експерти и медицинска помощ

...
Самолет на сръбската национална авиокомпания, превозващ експерти и медицинска помощ
Коментари Харесай

Сърбия получи помощ от Китай за борба с коронавируса

Самолет на сръбската национална самолетна компания, пренасящ специалисти и здравна помощ от Китай, кацна на летището в Белград, заяви РТС.

Китайските специалисти бяха посрещнати на летището персонално от сръбския президент Александър Вучич, който сподели, че Сърбия не би трябвало да не помни тази помощ от Китай. Той благодари на китайския президент Си Дзинпин и китайския народ за съдействието и написа пост в обществените мрежи.
Сърбия затваря границите си: Ще се пропущат единствено товарни коли Мярката влиза в действие от 9 часа българско време
Освен шестима медицински специалисти, които са взели участие в битката с ковид в Ухан, откъдето стартира епидемията, самолетът достави медицински произведения, дезинфектанти, маски и друга защитна екипировка.

Вучич означи, че идването на китайски медицински специалисти е от огромно значение, защото те са първите, които са съумели да победят ковид.

„ От довечера ще слушаме всичко, което те кажат. Това не е политика, а уважението към тези, които демонстрираха, че могат да се оправят с най-трудния зложелател през днешния ден, а точно коронавирусът ", сподели Вучич.



„ Всичко това е безвъзмездна помощ от КНР и им благодаря за това ", означи президентът. Той добави, че е време да се покаже дисциплинираност и отговорност и уточни, че всеки респиратор, който идва, значи избавени животи.
Извънредно състояние и в Сърбия поради ковид Хората ще могат да излизат от домовете си за неотложни дейности
„ Китай, който към момента не е завършил борбата си, сподели - ще помогнем на сръбските другари и ще им дадем част от нашите респиратори. Сърбия не би трябвало да го не помни. Китай е наш другар от епохи и епохи ", сподели президентът.

Той помоли китайския дипломат Чен Бо да съобщи на президента Си, че стотици хиляди хора ще го посрещнат в Сърбия, когато той дойде.

Посланикът на Китай в Белград съобщи, че Китай и Сърбия са „ стоманени другари “, които споделят положително и зло.

През последните години китайските вложения в Сърбия непрекъснато нарастват и са достигнали 5 милиарда евро. Миналата година формален Белград одобри китайска военна техника като подаяние, а китайски служители на реда започнаха да патрулират дружно със сръбските си сътрудници в столицата на западната ни съседка.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 163 36 3 3 Света 304986 29440 12987 94677 Заразени* Нови Починали България 163 36 3 Света 304986 29440 12987
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР