Самолет на американската авиокомпания Аляска еърлайнс със 177 души на

...
Самолет на американската авиокомпания Аляска еърлайнс със 177 души на
Коментари Харесай

Заради изхвръкнал прозорец: Самолет кацна аварийно в САЩ

Самолет на американската самолетна компания " Аляска еърлайнс " със 177 души на боцкам извърши спешно кацане в Орегон, в Северозападната част на Съединени американски щати, откакто пасажери подадоха сигнал, че прозорец в самолета се е откъртил и " изхвръкнал " при излитането на машината, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на авиопревозвача.

Самолетът изхвърчал от интернационалното летище в Портланд към 17 ч. локално време през вчерашния ден (1 ч. по Гринуич днес), преди да се върне назад на летището, откакто екипажът подал сигнал за проблем на борда, обвързван с разхерметизиране и загуба на налягане.

Кадри, публикувани в обществените мрежи, демонстрират вътрешността на машината, с изчезналия прозорец и с кислородни маски, спуснати от тавана. Един от пасажерите - Кайл Ринкър, описа пред Си Ен Ен, че прозорецът се е откъртил тъкмо след излитането на машината. 

Авиокомпанията, Федералната организация за гражданско въздухоплаване и Националното бюро за транспортна сигурност споделиха, че проверяват случая.

Авиокомпанията сподели, че този вид произшествия е необичаен само че личният състав е квалифициран за тях и по какъв начин да ги овладява изцяло безвредно.

Самолетът е трябвало да кацне по разписание в Онтарио в щата Калифорния. Машината е била сертифицирана през октомври. Компанията, производител на самолета - Боинг, съобщи, че събира информации по случая и че неин проверяващ екип е разполагаем на следователите, които ревизират случая.

" Аляска еърлайнс " разгласи, че стопира от полети машините си Боинг 737-9 след случая, станал точно с една от тях.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР