Самолет извърши аварийно кацане без шаси на летището в град

...
Самолет извърши аварийно кацане без шаси на летището в град
Коментари Харесай

Пореден инцидент! Самолет се приземи без шаси

Самолет извърши спешно кацане без шаси на летището в град Джида. Полет SV3818 на самолетна компания Saudi Arabian Airlines е пътувал от Медина до Дака, столицата на Бнгладеш.

Лайнерът е бил пренасочен към Джида заради нередовност на шасито. Както оповестяват локалните медии, наложило се е самолетът да кръжи над Джида преди да получи позволение за кацане.



Пътниците и членовете на екипажа са били евакуирани по надуваеми стълби.



Според думите на формалния представител на самолетната компания от Саудитска Арабия, директно след излитането на самолета се е схванало за нередовност в хидравличния механизъм на предното шаси. Поради това лайнерът е изискал спешно кацане в Джида.



След напразни опити на водача свързани с шасито, той е взел решение да приземи самолета, без неговото потребление. Съобщава се, че няма потърпевши при произшествието.



При предходен случай, както БЛИЦ ви осведоми, Самолет Airbus 321 на турската самолетна компания OnurAir, летящ от Анталия - Челябинск, кацна спешно на летището във Волгоград. Причината е разхерметизация на салона на лайнера. Кислородните маски на пасажерите са паднали, стартира е суматоха. В резултат на случая никой не е потърпевш. След кацането обаче хората са се нуждаели от психическа помощ.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР