Ниска активност на изборите до обяд в Бургас - малко

...
Ниска активност на изборите до обяд в Бургас - малко
Коментари Харесай

Не пред урните, а на плаж - бургазлии избраха да се насладят на морето

Ниска интензивност на изборите до обяд в Бургас - малко над 5%. Местните избраха плажа и морето пред това да гласоподават. Към 16 часа броят на отишлите до урните да гласоподават доближи 19,5%

До посочения час правото си глас в региона са упражнили 70 760 гласоподаватели от общо 361 363 гласоподаватели. Най-висока е изборната интензивност в община Руен - над 27 %, а най-ниска в Камено - тъкмо 15 на 100. В регионалния център Бургас са дали своят вот 19,2 на 100 от гласоподавателите.

Изборният ден в региона стартира с механически проблеми в дребен брой секции. Причината - като на множеството места в страната, са машини, които отпечатват единствено една квитанция, а хората са дали своят вот за двата типа избори. По инструкции на Централната изборна комисия там, където машината не е разпечатала квитанция, се гласоподава с бюлетина, съобщи Радио Варна.

Що се отнася до изборната интензивност - най-изненадващо при 28 градуса и претъпкани плажни линии, тя доближи малко над над 8% до обяд.

В ромския квартал " Победа " картината изглеждаше радикално друга до обяд. Нито по улиците, нито пред изборните секции се виждаха хора. Логично - и изборната интензивност там е под 1%, написа Днес.бг.

Село Карагеоргиево е измежду огромните села в община Айтос и в него 90% от жителите са етнически турци. 1 100 са гласоподавателите в Карагеоргиево, само че 40% от хората в селото работят в чужбина. В едно от най-активните айтоски села изборната интензивност е извънредно ниска.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР