Самодисциплината ще помогне да се отървете от проблемите със съня

...
Самодисциплината ще помогне да се отървете от проблемите със съня
Коментари Харесай

Няколко прости съвета за здрав сън

Самодисциплината ще помогне да се отървете от проблемите със съня без медикаменти, твърди сомноложката Татяна Лари. В диалог с телевизия „ Москва 24 ” тя показа елементарни способи да се отървете от тревожните мисли преди лягане.

Ясният дневен режим ще помогне за понижаване на равнището на тревога вечер, изясни специалистката. Според нея човек би трябвало да си ляга и да става едновременно, даже през почивните дни. В същото време продължителността на съня за здрав възрастен не би трябвало да надвишава 7-8 часа.

Лари е сигурна, че преди лягане е доста значимо да забавите физическата интензивност, с цел да „ разбере тялото, че идва нощта “. Тя предложи да изключвате ярките светлини и да оставяте единствено слаби светлини половин час преди лягане, да спрете да гледате телевизия и да включите джаджите си в режим „ Не безпокойте “. 

Също по този начин не би трябвало да се четат вести преди лягане, тъй като това неизбежно се отразява на психическото положение на индивида, продължи сомноложката. „ Сега хората четат доста вести, тревожат се за това, има непрекъснато възприятие на тревога. За да запазите здравия си разсъдък, би трябвало да ги дозирате и да филтрирате информацията “, изясни Лари.

В умозаключение специалистката предизвести, че никога не би трябвало да си прилагате сами успокоителни или сънотворни, в случай че горните способи не дават резултат. Медикаментите би трябвало да бъдат определени единствено от доктор.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР