Самодисциплината е нещо, с което всички се борим. От изяждането

...
Самодисциплината е нещо, с което всички се борим. От изяждането
Коментари Харесай

Силата на самодисциплината: Съвети как да я овладеете

Самодисциплината е нещо, с което всички се борим. От изяждането на „ единствено още една “ поничка до събуждането късно всяка заран. Всичко е въпрос на това какъв брой сме самодисциплинирани и това може да се приложи във всички области на живота.

Някои хора обичат да живеят живота си съгласно книгата и са естествени гении, когато става въпрос за самодисциплина. Но за останалите от нас това е като умеене. Като подобен, той е нещо, което можем да научим и да се стремим да овладеем от ранна детска възраст.

 infomax-logo-50-15-HW   

Силата на самодисциплината: Съвети по какъв начин да я овладеете

1. Поставете си цели

Какви са вашите цели? Искате ли да се храните по-добре, да спите повече, да учите по-усърдно, да бягате по-бързо или да сте по-продуктивни на работа? Първо би трябвало да знаете къде отивате и какво желаете. Само тогава можете да създадете лист с неща, които би трябвало да извършите, с цел да постигнете задачата си. Всичко се основава на процедура и насърчаване на здравословни привички.

В началото в никакъв случай няма да е елементарно. След известно време обаче откритата ви рутина няма да бъде толкоз досадна. Всъщност това ще се трансформира в нещо, което ще вършиме, без да мислите доста за това. Започнете да пишете седмичен плановик и направете график, който ще следвате. Самодисциплината изисква да си поставяте цели.

2. Признайте слабостите си

 самодисциплината Силата на самодисциплината: Съвети по какъв начин да я овладеете фотография: pinterest

Независимо дали става дума за парче пица в 23:00, преяждане или отсрочване на работните ви задания, бъдете действителни и осъзнавайте слабостите си. Това е единственият метод да ги преодолеете. Спрете да се оправдавате и започнете да прекарвате времето си по-разумно.

Лошите привички са толкоз изкушаващи и е толкоз елементарно да изневерите. Но помислете за времето и силата, които губите. Вместо да поръчвате бърза храна, приберете тези пари и ги запазете за пътешестване. Намерете нещо положително, което да размени вашите нездравословни стремежи.Самодисциплината изисква да си признавате слабостите.

3. Бебешки стъпки

Много хора са склонни да стартират някои огромни промени от понеделник или идната седмица. Но работата е там, че не би трябвало да въвеждате всички промени едновременно. Това е по този начин, тъй като не можете сполучливо да преобърнете целия си живот с главата надолу за един ден.

Започнете с тези промени, които са изпълними. Бавно направете корекции, без да оказвате прекомерно огромен напън върху себе си. След това последователно въведете нови ритуали или задания. В последна сметка ще получите стремежи резултат. Няма директни пътища. Самодисциплината е като развой на образование. Следователно, в случай че желаете да го преминете, би трябвало да преминете през всички стадии.Правете бебешки стъпки, с цел да достигнете до самодисциплината.

4. Здравословни привички

 самодисциплината Силата на самодисциплината: Съвети по какъв начин да я овладеете фотография: pinterest

Независимо какви са задачите ви, не би трябвало да забравяте две съществени неща, сънят и пълноценното хранене. Тези двете са основата, ядрото на самодисциплината. Така че, в случай че не се храните здравословно или не спите задоволително, не можете да се смятате за самодисциплиниран човек.

Тези две са изключително значими за хората, които се пробват да отслабнат. Но като цяло неприятните привички за сън могат да провокират хранително разстройство, бодърствуване, разстройство на държанието на REM сън и доста други неща, които ще ви попречат.Самодисциплината изисква да имате здравословни привички.

5. Силата на волята

 самодисциплината Силата на самодисциплината: Съвети по какъв начин да я овладеете фотография: pinterest

Всичко е в главата ти. Вие сте най-големият си съперник. По същия метод единствените граници, които съществуват, са тези в главата ви. Ако вярвате, че не можете да извършите това или това, тогава евентуално няма да можете да го извършите.

Тази мощ на волята се основава на нашите вярвания. В резултат на това може или да попречи на триумфа ни, или да го усъвършенства, според от нашите вътрешни убеждения. Това може да е мъчно. Като начало, това има доста общо със самочувствието, рационалното мислене и персоналните подсъзнателни спънки.Самодисциплината ни учи по какъв начин да имаме мощна воля.

6. План „ Б “

 самодисциплината Силата на самодисциплината: Съвети по какъв начин да я овладеете фотография: pinterest

По принцип постоянно е добре да имате авариен проект. Но в обстановки като тази, когато толкоз доста се пробвате да измененията себе си, всеки дребен неуспех може да бъде обезсърчаващ. Ето за какво постоянно е добре да имате проект Б.

Ако знаете, че ще попаднете в изкусителна обстановка, помислете авансово. Съберете хрумвания по какъв начин да останете в лентата си, без да нарушавате разпоредбите си. Този вид тактика е нещо, което психолозите обичат да назовават ​​намерения за осъществяване. Самодисциплината съвсем постоянно изисква проект Б.

7. Поглезете се

 самодисциплината Силата на самодисциплината: Съвети по какъв начин да я овладеете фотография: pinterest

Добре е да имате дребни стадии и да се награждавате, с цел да повишите мотивацията си. Но тази премия не би трябвало да се състои от неща, против които се борите. Например нездравословна храна или игра на видео игри цяла нощ. Идеята за премия, която ви чака, ще ви даде сили да продължите. Това е по този начин, тъй като системата за заплащане е мощен инструмент за триумф и ще ви държи фокусирани върху задачата ви. Самодисциплината учи хората по какъв начин да надграждат, с цел да станат по-успешни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР