Само за тази седмица Министерството на иновациите и растежа/МИР/ е

...
Само за тази седмица Министерството на иновациите и растежа/МИР/ е
Коментари Харесай

МИР съобщи: 23 милиона лева влизат в Благоевград по проект за изграждане на CAN линия, сграда и допълнително оборудване 

Само за тази седмица Министерството на нововъведенията и растежа/МИР/ е сертифицирало четири плана за близо 75 млн. лева Сред тях е и план в Благоевград - за създаване на CAN линия, постройка и в допълнение съоръжение на стойност над 23 млн. лева По данни на Министерството на нововъведенията и растежа /МИР/ в Българската организация за вложения сега има 43 плана за капиталови планове за близо 2 милиарда Те са в развой на узаконяване и се чака те да разкрият близо 3 300 нови работни места.

416 нови работни места ще бъдат разкрити в Стрелча, Благоевград, Пловдив и София област. В гр. Стрелча инвестицията е в медико- и балнео-комплекс на стойност 10 млн. лева с над 75 работни места. В гр. Благоевград - за създаване на CAN линия, постройка и в допълнение съоръжение на стойност над 23 млн. лева В гр. Пловдив - за произвеждане на електрически колела за над 38 млн. лева и 330 нови работни места, а в с. Гурмазово, Област София – за създаване на логистична база за депозиране и предпазване на непознати товари на стойност над 4 млн. лева Тези данни удостоверяват капиталовата интензивност на бизнеса и дълготрайните му капиталови планове в страната.

От началото на годината досега по Закона за поощряване на вложенията /ЗНИ/ Българската организация за вложения е изготвила позитивни мнения и МИР е сертифицирало планове на стойност близо 300 млн. лева Те имат капацитет да разкрият към 2 000 нови работни места. Инвестициите са най-вече в секторите произвеждане, осведомителни технологии, депозиране и запазване на товари, опазване на здравето. Сертифицираните планове досега плануват и разширението на съществуващата активност в страната на към този момент одобрени български и интернационалните компании, като пет плана от общо сертифицираните са за уголемение на съществуваща към този момент инвестиция.

Българската организация за вложения работи интензивно по привличането на нови евентуални вложители, посредством провеждането на самодейна маркетингова акция в международен мащаб.

П.Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР