Само за периода януари – септември 2023 г. преките чуждестранни

...
Само за периода януари – септември 2023 г. преките чуждестранни
Коментари Харесай

Чуждите инвестиции у нас растат с близо 50% и достигат над 3,1 млрд. евро

Само за интервала януари – септември 2023 година директните задгранични вложения (ПЧИ) в България са достигнали над 3,1 милиарда евро, съгласно предварителните данни на Българска народна банка. Увеличението е с над 1 милиарда евро или близо 50% повече, по отношение на същия интервал на предходната година.

Това е най-високият растеж на ПЧИ за последните 15 години, съпоставено даже с годишните данни от този интервал. Това разгласи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов по време на среща с представители на водещи български, английски и интернационалните компании в България.

Икономическият министър акцентира, че България е в топ 5 в Европейски Съюз по растеж на стопанската система през третото тримесечие. „ Въпреки рецесията, която се следи в Западна Европа, българската стопанска система продължава да пораства с близо 2% “, съобщи още Богданов. По думите му през третото тримесечие у нас има растеж на брутния вътрешен артикул от 1,7%, съгласно експресните данни на Национален статистически институт.

„ Източна Европа предлага доста благоприятни условия за напредък и развиване и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР