Само за първия месец от началото на инициативата Достъпно за

...
Само за първия месец от началото на инициативата Достъпно за
Коментари Харесай

Над 400 магазина част от инициативата „Достъпно за вас“, отчетеното намаление на храни до 40%

Само за първия месец от началото на самодейността „ Достъпно за вас “ се наблюдава  понижение в цените на част от главните питателните артикули от най-малко 10%, а при някои артикули то доближава и до 40%. Това регистрират резултатите на акцията на Министерството на стопанската система и промишлеността на база на съпоставяне на цените на предлаганите артикули по отношение на тези преди стартирането й.

При някои от храните, включени в самодейността, през последната седмица се регистрира до 40% по-ниска цена. Такъв е образецът с олиото, ориза и портокалите. При сиренето и кашкавала, включени в самодейността, понижението стига до 22%. Сред продуктите на най-хубава цена, предлагани от други продуктови групи, са яйцата, бобът, пилешкото и киселото мляко.

Инициативата „ Достъпно за вас “ стартира тъкмо преди месец, а задачата й е да бъдат реализирани най-хубави цени за българските консуматори на питателните артикули от първа нужда, като допустимо най-ниската цена не е за сметка на качеството. Тя обгръща към 50 продукта от така наречен дребна потребителска кошница. От тях минимум 16 артикули в един магазин би трябвало да са маркирани с логото на акцията непрестанно. Те включват самун и зърнени храни, варива, месо и месни артикули, млечни артикули, яйца, плодове и зеленчуци, брашно, захар, растителни масла и мазнини, а от  началото на декември и риба.

„ Достъпно за вас “ започва на 15 ноември с три от национално показаните търговски вериги в към 200 магазина в цялата страна. За първия месец към този момент са се присъединили 13 колегата, измежду които има и районни вериги магазини от областите Варна, Бургас, Шумен, Търговище, Сливен, Плевен, Пазарджик, София Област и други Търговските обекти, в които потребителите могат да открият стоките, са към този момент над 400.

„ Министерството продължава диалозите и с други евентуални участници, като задачата е акцията да доближи до всяко кътче от страната “, разяснява министърът на стопанската система Богдан Богданов. По думите му идващият стадий е самодейността да се разрасне, като в нея се включат и други артикули от първа нужда.

За по-голяма осведоменост на потребителите продуктите от самодейността с най-хубава цена за съответната седмица са обозначени с логото на „ Достъпно за вас “ във всеки един магазин, който е част от акцията. Намалените артикули са обозначени и в наличието на брошурите на комерсиалните вериги и цифровите им издания. Информация за продуктите може да бъде открита и на уеб страницата на акцията https://dostapnozavas.bg, където могат да бъдат открити и сътрудниците в самодейността. На уеб страницата има и съпоставяне на  потребителската кошница с 16 от най-търсените продукта за седмицата и цената им преди и след стартиран
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР