Само за месец се стопи 450 млн. лв. излишък и

...
Само за месец се стопи 450 млн. лв. излишък и
Коментари Харесай

Вечерни новини: Бюджетът излезе на дефицит; По-скъп газ през септември

Само за месец се стопи 450 млн. лева остатък и бюджетът излезе на недостиг
За юли Министерството на финансите се похвали с 455 млн. лева остатък в бюджета, само че предварителните данни за август към този момент демонстрират към 100 млн. лева недостиг. Това значи, че единствено за един месец страната е похарчила над 550 млн. лева повече, в сравнение с е съумяла да събере. 
Цената на газа пораства с 6% през септември
„ Булгаргаз “ предложи дефинитивно цената на природния газ да бъде 63.35 лева/MWh (без данък и ДДС) през септември. Това значи, че публичният снабдител ще продава суровината на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, с 6% по-къпо по отношение на август.
Какво се трансформира в България от 1 септември 2023 година
Закъснялото приемане на Бюджет 2023, едвам през юли, докара до няколко промени, които влизат в действие от 1 септември. Основно те съставляват хрумвания на финансовия министър Асен Василев, които след известни взаимни отстъпки бяха признати дефинитивно с бюджета. Целта им пък е да увеличи събираемостта в държавната хазна и да понижи сивата стопанска система.
Чували ли сте за жилищно хакерство? В България също се среща
Чували ли сте за термина house hacking? Буквалният превод от британски език е жилищно хакерство. Но не става въпрос за хакерство в оня смисъл, при който успяваш да влезеш в компютъра на някой различен, да вземем за пример, а за печелене на пари посредством инвестицията в парцели.
Стартира националният конкурс „ Кмет на годината “ за мандат 2019 – 2023 година
Националният конкурс „ Кмет на годината “ за мандат 2019 – 2023 година, проведен от Kmeta.bg, стартира. От през днешния ден, в платформата Kmetnagodinata.bg, всеки жител може да гласоподава за своя любимец в една от петте профилирани категории, както и в една от двете съществени категории.
Aurubis стана жертва на машинация за стотици милиони евро
Най-големият производител на мед в Европа Aurubis AG предизвести, че е изправен пред загуби за стотици милиони евро поради огромна машинация. Става въпрос за кражба на метал от скрап, който се употребява в бизнеса на компанията с преработване, написа Bloomberg.
Китай ускорява напъните за поддръжка на стопанската система и юана
Китай ускорява напъните за поддръжка на стопанската система и валутата си, до момента в който опасенията на вложителите по отношение на вероятностите за напредък не престават. Централната банка ще понижи размера на депозитите в задгранична валута, които банките би трябвало да държат като запаси, за първи път тази година, заяви Китайската национална банка (PBOC), предава Bloomberg.
Гугъл към този момент демонстрира по кое време самолетните билети са най-евтини
Гугъл неотдавна актуализира функционалностите за търсене на полети – Гугъл Flights – и към този момент демонстрира в кои дни летенето със аероплан е най-изгодно. Така да вземем за пример, в случай че желаете да резервирате самолетен билет до Атина от София за идната седмица (4 – 8 септември), се вижда, че цените са в алено, т.е. доста високи.
От трамплина на INSAIT: Обещаващ български AI стартъп набра $2.2 милиона
Стартиращата компания The Martian Lawyers Club (MLC), чийто съосновател е българинът Камен Брестнички, а неин трамплин е високотехнологичният институт INSAIT в София, е на гребена на софтуерната AI вълна сега. Инвеститорите очевидно харесват това, а новините към нея са лъх на вяра за положително оживление в района.
Водещ оператор в областта на здравния туризъм стъпва в България
Един от водещите оператори в областта на здравния и СПА туризъм, Ensana, стъпва на българския пазар. От 1 октомври марката поема ръководството на петзвездния Aquahouse Hotel & Spa в " Св. св. Константин и Елена ". Много сме щастливи да обявим, че разширяваме марката Ensana в България, страна с богата СПА история, датираща от антични римски времена. Това съобщи Франк Халмос, основен изпълнителен шеф на Ensana Health Spa Hotels.
Vivacom завърши договорката за придобиване на групата „ Нетуоркс “
Vivacom завърши сполучливо договорката за придобиване на сдруженията от групата „ Нетуоркс “ – „ Нетуоркс-България “ ЕООД, „ Онлайн Директ " ЕООД, „ ТВН Дистрибуция България " ЕООД и „ Телко Инфраструктури " ЕООД. Тази стъпка е част от тактиката на телекома да дава на все по-голям брой консуматори в цялата страна висококачествени услуги, основани на най-съвременните технологии, и чудесно потребителско преживяване.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР