Само за година един от най-търсените жанрови романи у нас

...
Само за година един от най-търсените жанрови романи у нас
Коментари Харесай

Български роман обиколи света за година

Само за година един от най-търсените жанрови романи у нас „ Хранилка “ на създателя Иван Комита съумя да обиколи със своите читатели повече от четиринадесет първокласни дестинации по света. И това, несъмнено, са единствено документираните, за които създателят разполага със снимков материал.

В това време, рецензиран от известни персони - актрисата Деси Бакърджиева, певицата Маги Джанаварова и от стожери в литературата и публицистиката като писателките Здравка Евтимова, Ина Вълчанова и продуцентът Георги Тошев, романът „ Хранилка “ доби необятна известност. Това обаче, което го трансформира в същински шлагер в края на предходната година бе премиерата на филмовия откъс към книгата, наподобяващ филмов откъс като за холивудска продукция, какъвто не беше юридически до този миг в България. Така се стигна и до появяването на втория тираж на романа.



За тази една година, в която книгата се бе трансформирала в най-нашумелия трилър на български създател, правилни фенове изпращаха фотоси от другите дестинации, които са посещавали дружно с „ Хранилка “ – Ню Йорк, Дубай, Монако, Барселона, Лондон, Москва, Истанбул, Малдиви, Кипър, Доминикана, Бахами, Кариби, Азорски острови, Санторини и други
Романът „ Хранилка “ споделя невероятната история на милионерски наследник и прекарванията му в света на богатите и известните, връзките му с италианската мафия и персоналния му катарзис.

Отзиви за „ Хранилка “:



"Иван Комита е самобитен гений, той е от тези майстори на словото, които трансформират думите си в неврони, а книгите си – в едно широко поле за размисъл. Той съумява по непредвиден метод да основава връзки сред понятия, които, на пръв взор, не са свързани. „ Хранилка “ заслужава внимание и би спечелил читателите от първата си страница и би ги държал в напрежение до дъно. Затова предлагам всеки младеж, всеки човек на междинна възраст и всеки в зрелост да се обърне с чисто сърце към този разказ и да го впише в своя нравствен свят. "
Здравка Евтимова, публицист

"България на прехода. Елит и ъндърграунд. Светлина и сенки. Дебютният разказ „ Хранилка “ на Комитата е пъзел, който читателят подрежда. Динамично изложение, изострен сюжет, герои, които (не)познаваме. В тази книга се оглеждат няколко десетилетия, които трябваше да ни трансформират. Успяха ли? Как? „ Хранилка “ е роман за времето. История оттатък литературата. Размисъл за (не)състоялия се преход. "
Георги Тошев, публицист

"Безпощаден и разтърсващ трилър, който ще ви накара да задавате въпроси, да намирате сложни и непредвидени отговори, да се ужасявате... Светът на богатите е прекомерно безпаричен, с цел да може да съществува без хранилка. "
Галина Чолакова, публицист, гл. редактор на сп. „ Story “

"Силно въздействаща история за пътя до опиатите и страданията, които те предизвикват. Капанът на дрогата е еднообразно подъл за всяка класа на обществото. Този капан има доста входове. „ Хранилка “ е ослепителен образец за един от тях. Изходът от него е ужасяващо тежък, само че не и неосъществим. Романът разкрива и една от дребното благоприятни условия за това. "
доктор Пламен Попов, психиатър, някогашен шеф на Националния център по наркомании

"Иван Комита ви предлага своя първи разказ. Респектирана съм от всеотдайното му отношение към писателския труд. Винаги съм считала, че българската литература страда от дефицит на добре написани жанрови романи. Този е подобен. Предричам му доста читатели. "
Ина Вълчанова, публицист



"Завладяваща история. Разказ за възхода и падението, за илюзиите и лъжливото благополучие, за видимо идеалния живот на богатите. Досега не бях срещала толкоз тъкмо изложение на тези среди. „ Хранилка “ ме държа до последно в напрежение. "
Деси Бакърджиева, актриса

"„ Хранилка “ е като ария на Сирените, възпяваща живота на богатите – омайна, ритмична, мелодична, само че би могла да те докара и до ръба, в случай че не разчетеш вярно посланията ѝ. "
Маги Джанаварова, певица
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР