Само за десетина минути една от новите модерни камери на

...
Само за десетина минути една от новите модерни камери на
Коментари Харесай

Новите камери в действие, щракнаха 15 коли за 10 минути в Пловдив

Само за десетина минути една от новите съвременни камери на КАТ улови 15 извършители на бул. "Санкт Петербург " в Пловдив. Новата техника към този момент работи в цялостна мощ и засича нарушителите на пътя, написа TrafficNews. Днес беше направена проява какви са опциите на камерите.

Новите камери, снабдени с лазер и замерващи 400 пъти в секунда, са невидими за радарите, защото не залагат на радиовълни, а трикове като фолио върху номерата, да вземем за пример, също са безсилни. КАТ се снабди с общо 28 скъпи и ефикасни камери още предходната година, само че те влизат в употреба едвам в този момент, откакто служителите на реда са минали курс по образование за боравене с тях.

Лазерното устройство работи при всевъзможни метеорологични условия и се характеризира с висока точност при снимане на повече от един извършител на скоростния режим.

Устройствата имат специфичен програмен продукт, който при снимане на нарушаването автоматизирано разпознава номера, изпраща онлайн данните, търси ги в сървър и изготвя информация кой е притежателят на автомобила. Освен, че лазерът пресмята дистанцията и скоростта на придвижване, той съумява да засече и изолира всеки извършител независимо. Това значи, че при засичане на няколко коли в една линия, всички ще бъдат глобявани, а не както до момента, когато груповите фотоси бяха съображение за отпадане на акта.

Камерата засича коли в периметър от 130-140 метра, работи еднообразно добре и денем, и през нощта, като в тъмнината си служи с инфрачервени лъчи. Захранва се с батерия, която устоя по най-малко 5 часа преди промяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР