Само трансплантация може да спаси живота на Найм Сюлейманоглу, един

...
Само трансплантация може да спаси живота на Найм Сюлейманоглу, един
Коментари Харесай

Само трансплантация спасява Сюлейманоглу

Само трансплантация може да избави живота на Найм Сюлейманоглу, един от най-великите щангисти в света. Роденият в кърджалийското село Птичар първенец бе настанен по неотложност в истанбулска болница в сериозно положение. Той бе подложен за няколко часа в кома, а по-късно изведен от медикаментозното положение.

Според Аднан Багръачък, персонален доктор на легендата, в случай че в най-скоро време не се откри черен дроб за трансплантация, Наим може да загуби борбата за живота си.
Славният Сюлейманоглу бе със същата диагноза и преди 3 години, само че тогава медиците съумяха да го спасят.

Пред околните си първенецът е декларирал, че не желае обществеността да научи за тежкото му положение.

Наим израства в България и прави първия си международен връх едвам на 16 години. Следват общо 46 ремонти на върховото достижение. Олимпийски първенец е от Сеул-88, Барселона-92 и Атланта-96. Впечатлява света вдигайки щанга 3 пъти над личното си тегло. През 1986-а емигрира в Турция, поради насилствената промяна на имената, и се трансформира в национален любим. Преди това за България той отвоюва 2 международни и 3 европейски трофеи и в никакъв случай не къса връзката с родното си място. Винаги акцентира и решителната роля на Иван Абаджиев за построяването му като първенец и персона. Джобният Херкулес, както го нарекоха медите, пристигна у нас тази година по печален мотив – за поклонението на Старшията, умрял през март.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР