Певец №1 на България Васил Найденов на България признава, че

...
Певец №1 на България Васил Найденов на България признава, че
Коментари Харесай

Певец №1 на България Васил Найденов: Силно се надявам импресариото ми да не ме изпрати да работя някъде навръх Великден

Певец №1 на България Васил Найденов на България признава, че той финален научава къде и по кое време ще е на работа за празника. Надява се обаче, че импресариото му Ивайло Манолов не го е нагласил да пее точно на Великден и ще има опцията да означи празника вкъщи с близки другари.

 

Макар да може да си боядиса самичък яйцата за Великден, споделя, че от години не го е правил, защото няма време. В този ред на мисли показва, че е по-лесно да отиде на посетители на другари, които към този момент са свършили тази работа. Когато си е у дома, продължава с прословутия си дълготраен ремонт, чийто край към момента е надалеч. „ Някои от ремонтните действия се оказали по-сложни даже от това да се избере постоянно държавно управление на България, което да изкара цялостен мандат “, разяснява артистът.

 

При все, че почита традициите, набожен е и е кръстен в черква, признава, че на Разпети петък не върви на черква, с цел да се промуши под масата, не обикаля и храма в среднощ на Великден.

В последно време няма негов концерт в зала 1 на НДК, защото, както самият той отбелязва, се е „ наиграл на огромни концерти “. А и „ претенцията за мееегаспектакли и турнета “, даже му е смешна. За него това са цялостни нелепости. Смее се от сърце всякога, щом го попитат по кое време ще направи огромен концерт.

Никой не помни песните му, които са награждавани през годините, само че пък за сметка на това шлагерите му се пеят към този момент повече от 4 десетилетия от дребни и огромни и за него това е най-голямата премия, която нито един конкурс не би могъл да му даде. Щастлив е, че публиката знае наизуст текстовете на песните му.

 

Отбелязва, че за наслада на съседите му, от години не е свирил на пиано. Първо подарил акустичното пиано, което било от майка му, останало му фендер пианото, на което звукът е по-приятен и не толкова нападателен, само че все пак съседите не можели да го понасят, та най-после се наложило да се раздели и с него. Към днешна дата няма никаква музикална техника в дома си, даже и касетофон. Решил, че по този начин и по този начин репетира в студио, няма за какво да го прави и в дома си.

 

Радва се, че най-сетне той и още над 100 негови сътрудници ще имат пожизнена пенсия. Той бил индивидът, който най-вече „ бръщолевел “ за това по изявленията в печата и малкия екран, вместо да се хвали като сътрудниците си с песните си и бъдещите му планове и дати за участия. Тази тематика години наред му била в устата и счита, че сътрудниците му от неговото потомство, би трябвало да му повдигнат монумент на тематика пенсиониране.

Категоричен е, че страната е била длъжна да обезпечи пенсии на няколко души, останали без приход за прослужено време и възраст НЕ по своя виновност. Навремето ги излъгали по доста гнусен метод и в този момент най-сетне се помислило за всички тези, които остарявали, нямали опция да работят и печелят като „ Лили Иванова “, „ Щурците “ и него самия.

 

Той признава, че нямал огромна потребност от пенсията, защото има приходи, само че огромна част от сътрудниците, които били на щат в така наречен Държавно обединяване „ Музика “, имали.

В този ред на мисли отбелязва, че „ Топлофикация “ към този момент не могат да го изненадат с нищо. Всеки месец плака голяма сума и е привикнал да е по този начин, от време на време дава пари на други хора, с цел да отидат да му погасят дължимото към сдружението.

Категоричен е, че отпуснатите от страната пари под формата на пожизнена пенсия, са алегорични и се моли да не опира до тях.

 

Макар от много време да взима хапчета за сърце, в никакъв случай не е отлагал концерт поради неразположение. Подчертава, че той е от поколението, „ възпитано “ от партията и като подобен има извънреден тренинг, по тази причина някакво неразположение въобще не може да го изплаши. Много хора го питали от кое място има към момента тази сила да работи, а той дава отговор, че тя е тренирана години наред по участия – излиза пред публиката, натиска копчето и запява…

 

В дома си огромно внимание обръща на осветлението. Иска да му е ярко като на сцената и цитира думите на баба си: „ Докато съм на този свят, избирам да пребивавам в светлина! “.

Пие всевъзможен тип ракия, даже и домашна, мастика и вино. Няма алкохол, който да откаже, само че в никакъв случай не е прекалявал, когато е на работа. Не минава през пръсти, даже и като е на маса с другари. Категоричен е, че човек постоянно е задължен да носи отговорност за думите и постъпките си.

 

В дома си отглежда сред 50 и 70 орхидеи, подарени му от другари и фенове по участия. Уморил много, преди да се научи да се грижи за тях. Има и към 30 други саксийни цветя. От години се грижи за котка, три папагала и шест канарчета.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР