Само руският и украинският президент могат да определят кога войната

...
Само руският и украинският президент могат да определят кога войната
Коментари Харесай

Ердоган: Само Путин и Зеленски могат да кажат кога войната ще приключи

Само съветският и украинският президент могат да дефинират по кое време войната в Украйна ще завърши, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление за американската социална телевизия.

Ердоган акцентира, че не може да даде график за края на войната.

„ Невъзможно е да ви дам календар за това по кое време тази война ще свърши или какъв брой дълго ще продължи. Само водачите на двете страни ще могат да ви кажат ", сподели той, визирайки съветския президент Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски.

Запитан за полемиките му с Путин по отношение на напредъка на войната, турският президент означи, че се чака спорът да продължи „ дълго време “.

„ И за войната да свърши допустимо най-скоро, ние бихме желали да сме доста обнадеждени. И господин Путин в действителност е " за " тази война да завърши допустимо най-скоро “, добави Ердоган.

„ Нямам причина да не им имам вяра. Доколкото Западът е благонадежден, Русия е също толкоз надеждна. През последните 50 години ние чакахме на прага на Европейски Съюз. И в този миг аз имам вяра на Русия тъкмо толкоз, колкото имам вяра на Запада “, сподели той.

На въпрос за неотдавнашните забележки, които направи по отношение на раздялата с Европейския съюз, в случай че е належащо, президентът сподели, че Турция отдава огромно значение на решенията, взети от Европейски Съюз, и ще приветства всяка позитивна стъпка напред.

„ Турция се задържа на прага на Европейски Съюз през последните пет десетилетия. И ние постоянно сме били самодостатъчни. Никога не сме разчитали на вноски или поддръжка, която сме получавали от Европейски Съюз, тъй че това даже не е належащо за нас “, добави той.

Присъединяване към глобите против Русия

Запитан за какво не се причисли към членовете на Европейски Съюз в санкционирането на Русия поради войната й в Украйна, Ердоган запита: „ Трябва ли да вършим това, което вършат членовете на Европейски Съюз? "

Като означи, че Турция има друга позиция в света и страните-членки на Европейски Съюз имат свои лични, президентът разказа Русия като един от най-близките съседи на Турция и сподели, че и двете народи имат обща история.

„ И по сходен метод продължава актуалният развой. Ние стартирахме зърнения кулоар. Общо 33 милиона тона зърно се изнасят за останалия свят, употребявайки Черно море. И ние не направихме това просто тъй като Европейски Съюз ни помоли да го създадем. Това беше филантропично обвързване, което поехме ", съобщи Ердоган.

Той напомни, че съветският му сътрудник Владимир Путин му е споделил, че скоро ще изпрати още един милион тона зърно и следи развиването.

Путин е „ на страната на прекратяването на войната “ в Украйна

Турският президент отхвърли настрани рецензиите, че не може да се има вяра на Путин за ролята му в договорката за зърно и войната в Украйна.

„ Не съм склонен. Половината от моите доставки на природен газ идват от Русия, което значи, че сме солидарни. Правим взаимни стъпки напред и си сътрудничихме и в региона на отбранителната промишленост. Можем да вършим тези неща с Русия “, сподели президентът.

Попитан дали вижда повече изгода от връзките на Турция с Русия или със Съединени американски щати, Ердоган акцентира, че този въпрос не може да бъде заложен на политически водач.

„ Защото методът, по който се занимавам с политика, доколкото е допустимо, е обвързван с определяне на контакти с нациите по света въз основа на печеливш сюжет. Точно както имам положителни връзки със Съединени американски щати, по същия метод ще имам положителни връзки с Русия. И ние ще продължим да имаме връзки със страните-членки на Европейски Съюз също въз основата на същия метод, печеливш за всички “, сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР