Само промяна в Конституцията няма да направи процеса на правораздаване

...
Само промяна в Конституцията няма да направи процеса на правораздаване
Коментари Харесай

Сарафов се усъмни, че промените в Конституцията ще направят правораздаването по-бързо

Само смяна в Конституцията няма да направи процеса на правосъдие по-бърз и по-предвидим. Това съобщи и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, представен от БНР.

Той насочи зов към народните представители, откакто одобряват промените в Основния закон, да продължат със Закона за правосъдната власт и с Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс. Според него би трябвало да се работи в посока решение на проблемите с бавните експертизи и прекомерния педантизъм на наказателния развой.

Ние също желаеме правосъдна промяна, тъй като ние сами знаем какъв брой старания поставяме, с цел да реализираме по някой път дребни резултати. Не тъй като ние не го желаем, а тъй като такава е рамката в която се движим, разясни основният прокурор.

Сарафов акцентира, че преди второто четене на конституционните промени има схващане, че пълномощието на основния прокурор да издава методически инструкции би трябвало да остане . По думите му методическите инструкции основават предвидими, работещи модели, с цел да не се стигне до районно правораздаване.

Съдийската самостоятелност няма да бъде наранена , в случай че има пресечна институционална точка сред бъдещите съдийски и прокурорски препоръки, сподели още той.
 Бойко Рашков пропука конституционното болшинство Обновена
Бойко Рашков пропука конституционното болшинство

Все отново Народното събрание одобри на първо четене измененията в Конституцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР