Само през тази година, до ноември, в Сърбия са убити

...
Само през тази година, до ноември, в Сърбия са убити
Коментари Харесай

В Сърбия от началото на годината са убити 28 жени

Само през тази година, до ноември, в Сърбия са убити 28 дами, заяви омбудсманът на страната, написа в. "Вечерне новости ".

По мотив 25 ноември, Международния ден за битка срещу насилието над дами, омбудсманът Зоран Пашалич обърна внимание на смисъла на приемането на Национална тактика за попречване и битка с насилието в фамилията и партньорските връзки.

Над 30 000 са сигналите за домашно принуждение през 2018 година

Според Пашалич изключително внимание би трябвало да бъде обърнато на предотвратяването на принуждение над дамите по селата, на дами с неработоспособност и ромски дами. Сръбският омбудсман съобщи, че би трябвало да се развитият услуги в общността, с цел да може на дамите жертви на принуждение да се окажат всички типове поддръжка за вписване на насилието, както и помощ за това те да станат независими.

Пашалич сподели, че огромен проблем съставлява това, че дамите жертви на принуждение нямат опция с децата си да изоставен насилника, защото не са финансово обезпечени. Ако въпреки всичко се решат на такава стъпка, те одобряват, че ще живеят в икономическа неустановеност, сподели сръбският омбудсман.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР