Само през август пътниците на нискобюджетната авиокомпания са се повишили

...
Само през август пътниците на нискобюджетната авиокомпания са се повишили
Коментари Харесай

Wizz Аir за втори път спира да лети между София и Варна

Само през август пасажерите на нискобюджетната самолетна компания са се повишили с 20.4% в Европа и с над 22% за 12 месеца

© Надежда Чипева Още по тематиката
Пътниците на летищата във Варна и Бургас порастват със 17.3% от началото на годината

Това изпреварва прогнозите на концесионера Fraport, които бяха за нарастване от 10%
14 авг 2018
Wizz Air понижи годишната си прогноза за растежа на бизнеса поради стачките

Печалбите на европейските самолетни компании са притиснати тази година от разноските, свързани с анулираните полети поради митингите в цяла Европа
26 юли 2018 Нискобюджетната авикомпания Wizz Аir за повторно прекратява полетите сред София и Варна. Това ще стане от 27 октомври, като новината беше доказана както от самолетната компания, по този начин и от сдружението " Фрапорт туин остарял еърпорт мениджмънт ", концесионер на летищата във Варна и Бургас, заяви " Дневник ".

Wizz Аir хвърча по линията София - Варна до 2010 година, след което приключи полетите, с цел да ги възвърне още веднъж през март 2017 година " Ние непрестанно следим заетостта на маршрутите си и в случай че е належащо, разпределяме избрани потенциали по други, по-популярни линии ", са коментирали от компанията повода за прекратяването на летателната им стратегия от София до Северното Черноморие.

Компанията обслужва линията София – Варна с един полет на ден и по този начин отиване и връщане в еднакъв ден беше невероятно, само че при пазаруване на двупосочен билет с ранна резервация цената на полета започваше от 70 лева (по 34.99 лева в едната посока). На тази цена могат да бъдат купени сега и билетите за последните полети на самолетната компания в края на октомври, показва " Дневник ".

След прекъсването на линията, единственият транспортьор по нея остава " България ер ". Цените, които самолетната компания предлага през уеб страницата си за пътешестване през последната седмица на октомври, стартират от 56 лева при включен единствено един ръчен багаж. Същите цени " България ер " резервира и за месеците ноември и декември, когато към този момент ще е без конкуренция.

В същото време от Wizz Air оповестиха сериозен растеж на превозените пасажери в Европа. През август те са достигнали 3.476 млн., което е с 20.4% повече по отношение на същия месец на миналата година, а заетостта на полетите доближава 95.6%. За 12 месеца превозените пасажери са 32.29 млн., което е повишаване с 22.7%.

Една от главните аргументи за мощния осми месец на 2018 година за Wizz Air е продължаващата агресия на нейната мрежа. През август 2018 година самолетната компания добави 20 нови маршрута - 6 от Украйна, 3 от Полша, 3 от Литва, 3 от Косово, 2 от Унгария, 1 от България и 1 от Албания, показват от сдружението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР