Само преди няколко седмици Porsche представи напълно обновения Taycan. Електрическият

...
Само преди няколко седмици Porsche представи напълно обновения Taycan. Електрическият
Коментари Харесай

Porsche разработва второто поколение Taycan

Само преди няколко седмици Porsche показа изцяло актуализирания Taycan. Електрическият модел беше подложен на сериозен ъпдейт, като от Porsche обявиха, че програмата е била не по-лека, в сравнение с при създаването на ново потомство. Това не пречи на немската компания към този момент да работи по второто потомство Taycan. То няма да употребява платформата J1 (на която стъпва също Audi e-tron GT). Вместо нея се чака Taycan II да употребява новата платформа SSP на концерна VW Group. Тя също е 800-волтова, само че ще разрешава мощности до 1700 к.с. Освен това ще се отличава с доста по-бързо зареждане, от това, което сме привикнали сега – в границите на към 12 минути от 10 до 80%, т.е. с назд 400 кВт.

Основната цел пред идващото потомство Taycan ще бъде точно по-бързо зареждане, а не по-голям пробег с едно зареждане. Това ще се реализира със общоприети литиево-йонни акумулатори, защото тези с корав електролит към момента няма да са задоволително усъвършенствани, с цел да бъдат употребявани в Porsche.

Следващото потомство Panamera също ще бъде електрически автомобил, само че неговата премиера ще бъде към или малко след 2030 година Скоро стана ясно, че Porsche счита да резервира огромния си бензинов V8 до последния вероятен миг – евентуално до 2035 година Както и при Macan, бензиновата и електрическата версии ще съществуват дружно известно време.

Източник: dizzyriders
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР