Само преди месец заетите с толкова много работа хора едва

...
Само преди месец заетите с толкова много работа хора едва
Коментари Харесай

Моля, заглушете микрофона!

Само преди месец заетите с толкоз доста работа хора надали можеха да си показват, че малчуганите ще станат част от техния офис живот. Но това към този момент е реалност. Разпоредбите за обществена изолираност оставиха хиляди у дома, където те би трябвало да организират значими работни срещи, да изпращат имейли на сътрудниците и да пишат отчети до управлението, като паралелно с това оказват помощ на децата за домашните. Често офис работата е обвързвана с непрекъснати контакти с сътрудници и бизнес сътрудници. Но когато се намираме в домашна атмосфера, тези диалози би трябвало да се водят през камерата на преносимия компютър. В това няма нищо неприятно, несъмнено, стига да успеем да избегнем децата ни или домашните ни любимци да влязат в кадър, до момента в който приказваме. В своя публикация в „ Ню Йорк Таймс “ Брайън X. Чен, публицист на потребителски технологии, споделя скъпи препоръки по какъв начин да проведем съвършената онлайн видео среща.

Оптимизирайте пространството и изображението на уеб камерата

Ако някой може да бъде наименуван „ късметлия “ по време на тази рецесия, това може да са хората, които са съумели да запазят работата си и да работят от у дома. Но това към момента е неуместна промяна за мнозина. Илейн Куин, създател на „ Няма място, като да работиш от у дома “, споделя скъпи препоръки по какъв начин да се подготвите за видеоконференция.

Първо, направете експериментален старт на вашата уеб камера. Второ, използвайте външен микрофон. Трето, уверете се, че вашият интернет работи най-малко 20 мегабита в секунда, което можете да ревизирате на speedtest.net. Четвърто, премахнете всичко смущаващо от фона, изключително в случай че ползвате няколко стаи за работно помещение.

Моля, заглушете микрофона

Ако сте хазаин на среща, може да е добра концепция да заглушите други хора по време на диалога, тъй като те постоянно не помнят да създадат това сами. Twitter е цялостен с разочаровани сътрудници и студенти, умоляващи хората да употребяват функционалността за заглушаване. Не забравяйте, че оставянето на видеоклипа ви, до момента в който не говорите, заема честотна лента, която отслабва интернет връзката.

Поддържайте ефикасни и фокусирани разговори 

Видео срещите не са напълно същите като персоналните срещи. Вашите сътрудници може да виждат, в случай че сте се разминали, заради което Zoom има функционалност, при която хостовете могат да бъдат известявани, в случай че сте се изключили от приложението за повече от 30 секунди. Опитайте се да не водите прекалено много срещи и спазвайте строга стратегия за видеоконференции.

Затворете вратата, в случай че можете

Най-добрият вид е да опитате да пандизите вратата на стаята, до момента в който организирате работна видео конференция, стига това да е допустимо. Ако се наложи да работите на масата в трапезарията, обаче, където има и други членове на фамилията ви, е добре да им сигнализирате, че организирате диалог със слушалки и с микрофон.

Може и да не е видео диалог

Ако не съумеете на проведете видео диалог, постоянно може да употребявате положителния остарял телефон, по който да говорите с шефа си, до момента в който се разхождате из жилището или в задния двор на къщата ви. Важното е да се чувствате добре, до момента в който вършите работата си от вкъщи.

Източник: Габриел Биенаш, Inc

Редактор: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР