Само половината от германците смятат, че управляващата коалиция на канцлера

...
Само половината от германците смятат, че управляващата коалиция на канцлера
Коментари Харесай

Само половината германци смятат, че коалицията на Шолц ще оцелее до края на мандата

Само половината от германците считат, че ръководещата коалиция на канцлера Олаф Шолц ще оцелее до края на мандата си, излиза наяве от резултатите на оповестено през вчерашния ден социологическо изследване, представени от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция

В обединението, в която вземат участие социалдемократите, " Зелените " и насочената към бизнеса Свободна демократическа партия, тази седмица се стигна до ескалация на разногласието за.

Свободната демократическа партия във вторник блокира внасянето в Народното събрание на законопроект, направен от следеното от " Зелените " министерство на стопанската система, в който се планува възбрана за множеството нови петролни и газови отоплителни системи от идната 2024 година Свободата демократическа партия прикани за съществени промени на законопроекта.

 Германските Зелени губят поддръжка на фона на страхове за цената на политиките им Германските Зелени губят поддръжка на фона на страхове за цената на политиките им

" Зелените " я упрекнаха в " блокаж на политики " и предизвестиха, че може да се стигне до държавна рецесия.

От оповестено през вчерашния ден изследване на социологическата организация Forsa излиза наяве, че към 40% от германците считат, че тристранната ръководеща коалиция ще се разпадне преди края на мандата си през 2025 година

Около 54% от германците поддържат произвеждането на нови избори при положение на раздробяване на обединението.

" Първите няколко месеца на това държавно управление бяха мощно избрани от пандемията и по-късно от войната в Украйна, която прикри някои вътрешни напрежения ", сподели Щефан Маршал, политолог от университета в Дюселдорф.
" Но в този момент от началото на годината фокусът е повече върху това по какъв начин можем съответно да изпълним енергийния преход, което води до ненадейно изплуване на някои спорове. "
Все отново той, сходно на други анализатори, чака обединението да се сплоти, като се има поради, че " партиите, които се отдръпват от коалиция и затова от управническата отговорност, нормално биват наказвани ".

Освен това партиите сега събират доста по-малко поддръжка, в сравнение с федералните избори през 2021 година - единствено 39% дружно спрямо 52% тогава, съгласно Forsa.

Канцлерът Олаф Шолц прикани през вчерашния ден съдружните си сътрудници да уредят разногласия между тях през идните седмици, само че към 81% от германците считат, че той би трябвало да работи по-решително.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР