Само няколко дни ни делят от началото на тазгодишното Открито

...
Само няколко дни ни делят от началото на тазгодишното Открито
Коментари Харесай

Жребият на РГ: Швьонтек и Рибакина в една половина; мач между шампионки от Шлема на старта

Само няколко дни ни разделят от началото на тазгодишното Открито състезание на Франция, като през днешния ден бе изтеглен жребият за конкуренцията както при мъжете, по този начин и при дамите. Както всяка година, шампионатът при дамите е извънредно непредсказуем, само че все пак дано да разгледаме евентуалния път към трофея на някои от основните фаворитки.

Топ поставената Ига Швьонтек ще открие отбраната на купата си с дуел против Кристина Букша, а първата сложена на пътя ѝ се обрисува да бъде 31-вата в схемата Мари Бузкова. В четвъртия стадий пък бихме могли да станем очевидци на конфликт сред две някогашни шампионки в шампионата, защото една от вероятните съпернички на полякинята е Барбора Крейчикова, която победи в Париж през 2021-ва. В същата четвъртина от схемата попаднаха още Коко Гоф, Вероника Кудерметова, Виктория Азаренка и Бианка Андрееску, последните две от които ще се изправят една против друга още на старта.

Елена Рибакина, която завоюва купата на шампионата в Рим, предвожда втората четвъртина от схемата, като ще започва против квалификантка. Сред вероятните съпернички за казахстанската представителка по пътя ѝ към четвъртфиналите са Шелби Роджърс, Екатерина Александрова и Беатриз Хадад Мая, до момента в който в борба за място на полуфинал най-вероятно ще я чака среща с някоя всред Петра Квитова и седмата сложена Онс Жабер.

Джесика Пегула, оглавяваща третата четвъртина, следва още в първия си мач да се изправи против някогашната финалистка от Шлема Даниел Колинс, която понастоящем заема 45-ото място в света. Впоследствие следва дуела против Камила Джорджи или Ализе Корне, до момента в който първата сложена на пътя ѝ би могла да бъде Елизе Мертенс. В четвъртия стадий американката най-вероятно ще срещне Анастасия Потапова или Людмила Самсонова, а в четвъртфиналите може да я чака конфликт против някоя всред Мария Сакари, Белинда Бенчич и Магда Линет.

Най-долната част на схемата се оглавява от Арина Сабаленка, която завоюва трофея в Мадрид и влиза като една от главните претендентки за купата. На старта тя ще се изправи против Марта Костюк и не би трябвало да срещне проблеми по пътя си до осминафиналите, където би могла да се изправи против Каролина Плишкова, Слоун Стивънс или Кинуен Женг. На четвъртфинал пък беларуската представителка може да премери сили с една от Каролин Гарсия, Елина Свитолина, Йелена Остапенко и Дария Касаткина.

Целия чоп за конкуренцията можете да разгледате тук:

Roland Garros, Women`s Singles draw:
— José Morgado (@josemorgado)
 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР