Само като чуем боб със свинско и отсега си знаем,

...
Само като чуем боб със свинско и отсега си знаем,
Коментари Харесай

Боб яхния със свинско

Само като чуем фасул със свинско и занапред си знаем, че на диетата ѝ е спукана работата

Необходими Продукти

● бял фасул - 250 гр.
● свинско месо - 200 - 300 гр. шарено месо
● моркови - 2бр. дребни
● лук - 1 глава междинна
● чушки - печени 3 - 4 бр.
● чубрица - 1 щипка
● червен пипер - 2 - 3 ч.л.
● брашно - 2 - 3 с.л.
● олио - 50 мл.
● сол
● черен пипер - на усет
● универсална зеленчукова фалшификация - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Има няколко разновидността за обработка на боба, единият е общоприетият - един път завира и се хвърля първата вода, другият е накисване от предната вечер, а един знам от майка ми - като заври се смъква от котлона и се сипва към 1-2 с.л. хлебна сода.

Оставя се за малко и след това люспите напряко падат, може да си поиграете да ги махнете всичките, а може и от горната страна отгоре с няколко следващи изплаквания. Та както си изберете.

Загрявате олио, слагате накълцаното на късчета свинско и запържвате. Добавяте и предвърително накълцания лук и продължавате със запържването. След това добавяте боба и заливате с вода – за начало 1 л.

Така се прибавя на няколко пъти до момента в който уври бобът ви. Добавете 1 с.л. универсална зеленчукова фалшификация или сол и черен пипер на усет.

Когато усетите, че му би трябвало още мъничко, добавяте нарязаните на колелца моркови и накълцаните чушки. Оставяте да си доуври и по-късно сваляте от котлона. Следете водата да не е прекалено много, да е гъсто и без да добавяте брашно.

Правите си запръжка за яхнията със олио, брашно и червен пипер и добавяте при боба. За край наръсвате от горната страна щипка чубрица и бъркате.

Боб яхнията със свинско е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР