Само две смели жени - Атанаска Дишева и Олга Керелска

...
Само две смели жени - Атанаска Дишева и Олга Керелска
Коментари Харесай

ПП похвали две смели жени, които гласуваха да отстранят Гешев -

Само две смели дами - Атанаска Дишева и Олга Керелска - гласоподаваха " за " отстраняването на основния прокурор Иван Гешев. С изключение на тези две смели дами, останалите членове на Висш съдебен съвет сложиха в краката на Гешев раболепно морала си.

Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " и ръководител на правната комисия Милен Матеев. Вчера след 13-часов спор на служебния министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов и на настоящия началник на Министерство на правосъдието Надежда Йорданова за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

" Ние от Политическа партия считаме, че Иван Гешев не дава отговор на високите условия за поста на основния прокурор и поддържаме настояването и претекстовете на правосъдния министър Надежда Йорданова за отстраняването на Гешев ", сподели през днешния ден Матеев с декларация от парламентарната естрада.

Матеев е на мнение, че Иван Гешев дължи пояснение на обществото за неналичието на дейности по случаите с Осемте джуджета, за случая " Жоси ", оправдаването на служителите на реда, пребили протестиращите зад колоните през 2020 г, както и изтеклата информация за всеобщо подслушване на жители, общественици и политици. 

Според " Продължаваме промяната " практики като използването на прокуратурата като бухалка, прикриването на неуместни министри и полици, предварителното изговаряне на присъди по медиите, не може да бъдат част от едно демократично обществото.

" Нарушаването на презумпцията за непорочност и на правилото за разделянето на управляващите не би трябвало да е процедура на основния прокурор. Оставаме на позицията си Иван Гешев да бъде отстранен от поста основен прокурор. Вярваме, че прокуратурата би трябвало да работи в интерес на българските жители и твърдо ще отствояваме това ", сподели Милен Матеев. 

От Политическа партия разчитат, че българските жители могат да преборят корупцията посредством гласовете си и че реформаторското общество в идващия парламент ще се завърне доста по-силно. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР