Ако получим третия мандат за съставяне на правителство, първо ще

...
Ако получим третия мандат за съставяне на правителство, първо ще
Коментари Харесай

Ако ``Демократична България`` получи третия мандат, първо ще се обърне към ``Продължаваме промяната`` -

Ако получим третия мандат за сформиране на държавно управление, първо ще се обърнем към " Продължаваме промяната ", тъй като са най-голямата политическа мощ, идейно сме доста близки. Трябва в този парламент да се направи изпитание. Изборите са вид, въпросът е какво може да се реализира посредством тях.

Това коментира пред Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

По думите му малко би трябвало да се охладят страстите.

" Настояваме президентът Радев преди връчването на третия мандат да направи нов кръг от съвещания. От Демократична България ще създадем всички старания, без някакви взаимни отстъпки, да бъде основано държавно управление в този парламент, тъй като болшинство за това има. Нямаме никакво съображение да преговаряме с ГЕРБ или с техния прикрит съдружник Движение за права и свободи ", добави ген. Атанас Атанасов.

Според него би трябвало да се търси излаз от политическата рецесия.

" Ще търсим поддръжка за сформиране на ново държавно управление от 4-те съдружни колегата, които поддържаха държавното управление на Кирил Петков ", каза Атанасов.

Той прикани водачите на партиите да седнат на първите банки в Народното събрание.

" Да изберем министър председател, който преди всичко ще го договаряме с " Продължаваме промяната ", Никола Минчев е отлично предложение, само че това са спекулации на този стадий, ние няма да постановяваме на Политическа партия решение - би трябвало да се търси ", разяснява Атанас Атанасов.

По думите му е належащо експертно държавно управление да работи минимум до локалните избори: " Нашата цел е да възстановим остарялото болшинство. Не ни интересува какво ще каже Борисов за третия мандат, тъй като той няма да зависи от него. Той отново желае да е фактор. Правителството сбърка с ареста на Борисов, Гешев му е поставил чадър ". 

Според него ходът с изгонването на 70-те съветски дипломати е бил извънредно верен, само че просрочен. " Раздутият личен състав в съветското посолство бъкаше от шпиони, това беше ясно на всички ", разясни Атанас Атанасов. Той разяснява и злополуката, при която Георги Семерджиев аргументи във вторник вечерта гибелта на две млади девойки в центъра на столицата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР