Само Български възход, Демократична България и БСП за България приеха

...
Само Български възход, Демократична България и БСП за България приеха
Коментари Харесай

ПП обсъди приоритети само с ДБ, БВ и БСП, бойкотираха ги ГЕРБ, ДПС и Възраждане

Само " Български напредък ", " Демократична България " и " Българска социалистическа партия за България " одобриха поканата на " Продължаваме Промяната " и пристигнаха на срещата за определянето на националните цели пред страната. Бойкотираха я от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Целта на взаимната консултация е вторият мандат и вероятно оползотворяването му за сформиране на болшинство за кабинет. 

" На 5 януари тази програмна декларация да бъде включена за гласоподаване в пленарна зала. В взаимозависимост от резултатите от това гласоподаване, ще последват идващите стъпки. Ако тя не получи поддръжка, ще върнем мандата несбъднат ", сподели акад. Николай Денков на 20-ти декември.

Ключът към кабинет с втория мандат е Българска социалистическа партия, призна Асен Василев.

" Единственият метод е почтени избори - да премахнем опцията от доста недействителни бюлетини и неточности по протоколите. Тази задача би трябвало да стои пред едно вероятно държавно управление, което може да стане с съгласие. Ключът към това съгласие е Българска социалистическа партия ", сподели Василев.

На срещата сред депутати от " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия Василев призна, че форматът, в който се срещат, е непълен за основаване на кабинет. Независимо дали ще има кабинет с втория, с третия мандат или нови избори, считам, че това са две огромни цели, които са сериозни за това, страната да тръгне напред - влизане в Шенген и в еврозоната.

Василев посочи, че може да се обединят към някои съответни задания. 

 

В началото на срещата номинираният за министър-председател от " Продължаваме Промяната " акад. Николай Денков благодари на сътрудниците си, които са изпратили своите стратегии и оферти.

Вървим към подготовка на програмна декларация, в която да бъдат включени съществени национални цели и съответни задания за тяхното реализиране, означи той. Ако мине през гласоподаване в Народно събрание, тя може да послужи за насочна точка на следващо ръководство.

Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме Промяната ", напомни главните цели, измежду които:
Влизането на България в Шенген и в еврозоната Увеличението на минималната работна заплата на 50 % от междинната работна заплата Индексация на пенсиите с %, който изпреварва инфлацията Подобряване на изискванията за правене на бизнес в България Приемане на законите по Плана за възобновяване и устойчивост Ускоряване и облекчение на процедурата по издаване на синята карта Приоритетите, свързани със правосъдната система и правовия ред
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР