Само 4% от най-богатите семейства в света са загубили пари

...
Само 4% от най-богатите семейства в света са загубили пари
Коментари Харесай

Най-богатите семейства в света увеличават състоянието си

Само 4% от най-богатите фамилии в света са изгубили пари през миналата година с помощта на разрастващия се фондов пазар и покупко-продажбите с частни капитали.

Проучване на изследователската компания Campden Wealth и шведската капиталова банка UBS, представено от английския в. The Guardian, демонстрира, че единствено 10 от 262 компании за ръководство на фамилно положение са отбелязали спад в приходите през 2016 година В същото време три четвърти от фамилиите (74%) – със приблизително положение в размер на 1,45 милиарда $, са нараснали благосъстоянията си. Други 22% не са записали смяна.

Средната възвръщаемост, генерирана от частните консултантски компании, които влагат и ръководят средствата на най-богатите, се пресмята на 7%.

„ Независимо от икономическите провокации, по света продължава да се генерира огромно благосъстояние “, съобщи изпълнителният шеф на Campden Wealth Доминик Самюелсон. Прогнозите са наклонността да се задържи и през актуалната година.

Първите компании за ръководство на фамилен капитал са дело на сем. Рокфелер през XIX в. в опит да отбрани положението си за бъдещите генерации.

По думите на Самюелсон мощният напредък през 2016 година се е държал главно на разрастващия се пазар на скъпи бумаги, който съставлява приблизително 27% от вложенията на фамилните капиталови компании, и сполучливите покупко-продажби с частни капитали. Заради уговорка за конфиденциалност Самюелсон съобщи,че не може да разкрие какви суми са спечелили най-успешните филми, само че всяка от обсъжданите ръководи приблизително активи за 921 млн. $.

По думите му известността на компаниите за ръководство на фамилни активи се усилва и към днешна дата в света има към 5000 такива.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР