Само 2 часа издържаха обещанията, които зам.- министърът на енергетиката

...
Само 2 часа издържаха обещанията, които зам.- министърът на енергетиката
Коментари Харесай

Ивайло Димитров от протеста: 2 ч. изтрая обещанието на зам.- енергийния министър

„ Само 2 часа устояха обещанията, които зам.- министърът на енергетиката даде на среща в Кюстендил, на която обсъждахме неуместния териториален проект за региона. Исканията ни са ясни, дано държавното управление да извърши взетото от Народното събрание решение. Засега те упорстват, само че да не се окаже, че от синдикален, митингът ще прерасне в политически “. Това разгласи синдикалният водач от Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ Ивайло Димитров, който беше на митинга на енергетиците край Дупница.

Днес митингът продължава. Около 1 600 души са директно наранени от въпроса, а 10 000 души са свързани с тях. " Искаме да запазим работните си места. Нашите деца да останат в България. Ние не желаеме да вървим в чужбина, желаеме да останем тук “, разясняват протестиращите.

Въпреки че е отстранен срокът за закриване, протестиращите не са съгласни и с предлагането за понижаване на мощностите на топлоелектрическата централа. Според тях няма друга опция за устойчива претовареност, което ще докара до обезлюдяване на района.

Още на разискването на териториалния проект изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ инж. Любомир Спасов разгласи, че към този момент направените вложения на централата надвишават средствата, планувани по проектите за района, а занапред им предстоят още. “Оставете ни да работим “ беше безапелационен инж. Спасов.

Също тогава кметът на Кюстендил съобщи, че средствата са извънредно незадоволителни за положението на региона.

Към днешна дата яснотата става все по малко поради, че все по ясно се обрисува скоростно понижава на мощности до 2030 година, след което ще останат минимални за сериозни потребности. Ако въпреки всичко нещо е ясно, то е, че без стандартни централи и дума не може да става за енергийна сигурност, а тематиката е заобиколена с нереалистични планове в териториалните проекти.

Протестът е разгласен като неопределен и цивилен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР