Само 10% от украинците са готови на териториални отстъпки на

...
Само 10% от украинците са готови на териториални отстъпки на
Коментари Харесай

Украинците раздвоени: 10% са готови на териториални отстъпки, 39 % искат Украйна в НАТО

Само 10% от украинците са подготвени на териториални отстъпки на Русия в името на бързото преустановяване на войната. 39% считат, че единствено присъединението към НАТО ще може да подсигурява сигурността на Украйна и затова не може да бъде изоставено. Това демонстрира изследване на

Проучването е извършено по телефона измежду 2000 респонденти от всички области на Украйна (с изключение на Крим, елементи от Донбас, които са следени от Русия, както и тези, които са напуснали страната след 24 февруари 2022).

Мнозинството от интервюираните - 82%, не считат териториалните отстъпки за допустими. На такива се опълчват всеобщо хората от всички райони на Украйна, в това число в източната част (68%) и южната част (83%), както и в териториите, окупирани от Русия след 24 февруари (77%).

Украинските водачи, в това число президентът Володимир Зеленски, също оповестиха за цел на войната възобновяване на контрола над всички територии, които страната е направлявала преди 2014 година, въпреки че някои западни водачи считат, че е нереалистично да се реализира цялостно освобождение на Украйна от съветските войски.

Що се отнася до това, дали Украйна би трябвало да стане пълновръстен член на НАТО, там резултатите са по-вариативни. 42% от респондентите считат, че в актуалната обстановка може да е задоволително да се получат гаранции за сигурност от страни в НАТО като Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция и други В същото време 19% от интервюираните или не са съгласни с тяхното мнение, или въобще не са съгласни с някое от тези изказвания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР