Съмнителни постройки изникнаха близо до базата на Свободна зона зад

...
Съмнителни постройки изникнаха близо до базата на Свободна зона зад
Коментари Харесай

Заражда ли се нова ромска махала в Пловдив? Институциите задействаха проверка

Съмнителни постройки изникнаха покрай базата на " Свободна зона " зад Карловско шосе, научи TrafficNews . Представители на ромския етнос се устройват в региона на ул. „ Васил Левски “ 168, превземайки имот, който е с неизяснена благосъстоятелност.

Заселилите се там отдавали структурите си чартърен на други хора, сочи източник на медията ни. По негови сведения късно вечер в региона се разглобявали коли, които по всяка възможност след това се разпродават за скрап и на части. Те са се оргадили и с по-масивна трайна структура от бетон.

Прави усещане мизерията, която също се е настанила на въпросната територия. Отпадъците към този миг не са стряскащо количество, само че за сметка на това се намират в непосредствена непосредственост до частни ниви.

Жители на кв. „ Гаганица “ – най-близко намиращата се урбанизирана среда, описват пред наш кореспондент, че придвижването на съмнителни субекти в региона не е оригиналност. От десетилетие там има наличие, което обаче локалните не усещат поради дистанцията, което ги дели.

На фона на това инспекция открива, че собствеността на завладения имот не е конкретизирана в кадастралната карта. Макар че регулацията на парцела планува застрояване, за постройките на хората там надали е издавано позволение.

По този мотив TrafficNews се обърна към регион „ Северен “. Предстои по сигнала да бъде осъществена инспекция, и в случай че бъде потвърдена незаконността на бараките – те да бъдат съборени.

Надяваме се единствено, до момента в който институциите завършват работата си по проблема, в Свободна зона-Пловдив да не се е появила следващата ромска махала!

TrafficNews ще следи тематиката! Очаквайте детайлности!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР