Съмненията за злоупотреби изнесе служебният спортен министър Андрей Кузманов. Според

...
Съмненията за злоупотреби изнесе служебният спортен министър Андрей Кузманов. Според
Коментари Харесай

Служебният кабинет ”бръкна” и в схемите на Министерство на спорта - 5 млн. отишли в 4 НПО-та

Съмненията за злоупотреби изнесе служебният състезателен министър Андрей Кузманов. Според него въпросните милиони са били раздадени за последната една година. Те са отишли в НПО-та, свързани със спорта, като притеснителното е, че огромна част от средствата са ориентирани към три организации, зад които стои едно и също лице.

Фирмите печелят съвсем една и съща сума от 670 000 лева

Възложени са експертни инспекции, заяви пред публицисти министър Кузманов.

Основните играчи в тези стратегии са качени на уеб страницата на министерството на спорта. Те са съвсем едни и същи и те печелят стратегиите, сподели Кузманов.

“Със заповед на министър Кралев е разгласен конкурс на 12.01, който е преустановен на 27.01. Интересно къс период за доста съществени тематики и пари. Самият конкурс не е изработен по разпоредбите - без външни оценители и без критерии за присъединяване. Прави усещане, е че, има организации, които са класирани, а имат същите дефекти като отхвърлените кандидатури. Пълен субективизъм. По една от тематиките в тези състезания вземат участие четири компании, които печелят съвсем една и съща сума. В три от компаниите се вижда, че има свързани лица”, изясни още министърът.

Националната тактика за младежта и спорта 2021-2030 година не е призната. В доста къс период министерството е изготвило плана за тази тактика и тя е раздадена на министерствата за одобрение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР