Съмненията в достоверността на руските обещания за кардинално съкращаване на

...
Съмненията в достоверността на руските обещания за кардинално съкращаване на
Коментари Харесай

Русия бомбардира Киев и Чернигов ден след обещанията за оттегляне

Съмненията в достоверността на съветските обещания за " съществено редуциране " на бойните дейности към Киев и Чернигов в Северна Украйна се оправдаха единствено ден след договарянията в Истанбул. 

Въпреки изказванията на съветския екип, че офанзивата против столицата и близкия град ще бъде лимитирана, и Киев, и покрайнините са атакувани неведнъж в миналите 24 часа. 

Част от съветските войски в АЕЦ " Чернобил " обаче също са почнали да се изтеглят от централата, която беше превзета още в първите дни на войната. 

Очаква се въпреки всичко договарянията сред Русия и Украйна да продължат в онлайн формат на 1 април (петък).

Кметът на Чернигов разказва бомбардировките като " колосална офанзива ", която обаче е отбита от украинските сили. 

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна счита, че в скоро време би трябвало да се чака увеличаване на огъня от съветска страна поради възможен опит за блокиране на Чернигов и обезопасяване на преместването на войските им. 

Основните старания на Русия не престават да се насочват към района на Донецк и окупиране на Мариупол. 

Ирпин, който се намира покрай Киев, е порутен, твърди неговият кмет Олександър Маркушин: " 50% от града и сериозно значимата инфраструктура са унищожени, а останките още не са разчистени ", споделя той. 

Руската войска е атакувала Ирпин в последните няколко дни, само че градът остава под контрола на Украйна. Въпреки бойните дейности доста от жителите не са се евакуирали. Водоснабдяването и електроснабдяването към момента не са възобновени. 

 В сряда президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани западните страни да усилят глобите против Русия с ембарго върху съветския нефт, преустановяване на търговията със страната, затваряне на пристанищата за съветски кораби и демонстрация на взаимност в Европейски Съюз измежду всички страни членки. 

Над 100 000 души остават блокирани в Мариупол, който е съвсем напълно опустошен. 

New York Times цитира източници от американското разузнаване, които приказват за утежняване на връзките сред съветския боен министър Сергей Шойгу и Владимир Путин.

Те настояват, че Путин не наподобява да е изцяло осведомен за протичащото се на фронта поради хипотетично показване на дезинформация от съветниците му, които не оповестяват за неуспехите в офанзива и за действителните последствия от глобите. 

Изданието счита, че бомбардирането на Чернигов след изказванията за ограничение на бойните дейности също е симптом за разминаването в сигналите сред преговорния екип и военното управление.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР