Съмнения за целите, с които правителството изтегли 5 милиарда изрази

...
Съмнения за целите, с които правителството изтегли 5 милиарда изрази
Коментари Харесай

Каролев със съмнения къде ще отидат парите от новия заем: Дали харчът А няма да влезе в джоба на другаря Б

Съмнения за задачите, с които държавното управление изтегли 5 милиарда изрази в ефира на Българска национална телевизия икономиста. За нелигитимна счита той една от посочените от финансовия министър аргументи за новия външен заем - " за финансиране на социалноикономически ограничения на държавното управление ". Според Каролев, тази причина може да стане лигитимна, в случай че има ясно написан разбор за изгодите и разноските. Такова нещо в България няма да забележим, а би трябвало да го има за всяка мярка за харчене на пари, акцентира той. " Тук нормално това е един хвърчащ лист, който е копи - пейст от предходния хвърчащ лист ", уточни Каролев.
Ако някой желае да види какво написа за заема, има проспект - обществения инструмент и там може да прочете и ще прочете тези учредения на държавното управление, което е задоволително за вложител, който ще връща парите след 10 или след 30 години, означи икономистът. Обаче, продължи той - за мен и всички нас тук, би трябвало да е ясно и е в действителност значимо дали харчът " А " е добре изработен и дали няма да отидат 50% от разходвам " А " в джоба на другаря " Б ".
С другите две, посочени от министъра цели за харченето на заема Каролев изрази единодушие - за рефинансиране на външен дълг, който тази година би трябвало държавното управление да заплати и за нарастване на фискалния запас. Тези две аргументи Каролев счита за " доста лигитимни ".
Според него фактът, че не сме излизали 5 години на интернационалните финансови пазари способства за положителния резултат от пласирането на облигациите.
Какво ще се случи следващата година никой не знае и човек би трябвало да е деликатен за персоналния бюджет, а страната също и да не прави разноски, които не са належащи, безапелационен е Каролев. Според него няма пари за обществени ограничения, тъй като всичко става на калпак. " Тезата, че всички пенсионери са небогати не е вярна ", уверен е Каролев. Той уточни образец с пенсионер с малак пенсия, само че разполагащ с недвижими парцели и изрази неразбиране: " Кога най-сетне ще се вкара, както по света, подоходен аршин, който включва всички приходи ". Въпросният пенсионер има две коли и в случай че на него не се дадат 50 лела, на различен може да се дадат 100 лв. ", уточни Каролев. И по кое време ще се понижи ранното пенсиониране и в полиция и в други специалности ".
 Кирил Ананиев: За първи път България излиза на пазара с 30-годишни бумаги Кирил Ананиев: За първи път България излиза на пазара с 30-годишни бумаги
Вчера реализирахме на интернационалните финансови пазари първата ни външна емисия дълг от 2016 година насам. Това стана в границите на одоб...
Борисов няколко пъти сподели, че няма да се вършат промени, че хората не желаят промени... по какъв начин
Всичките промени стопираха, сега, вкойто подписахме че влизаме в Европейски Съюз
Без съществени промени, с коронавирус и без отново ще имме проблеми.
Ананиев е бюджетар, чакам да направи по-консервативен бюджет, само че дали ще му разрешат е друга тематика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР