Съмнения за изборен туризъм във Врачанско преди местните избори, които

...
Съмнения за изборен туризъм във Врачанско преди местните избори, които
Коментари Харесай

Съмнения за изборен туризъм във Врачанско преди местния вот

Съмнения за избирателен туризъм във Врачанско преди локалните избори, които ще са наесен.

Според сигнал до прокуратурата със съдействието на кмета на криводолското село Галатин в една къща са регистрирани 9 души. Разпоредена е незабавна инспекция.

Във въпросната къща в село Галатин от години живеят единствено двама души. Малко преди крайния период за уседналост, даващ опция да се гласоподава наесен, с краткотрайна регистрация, без да живеят в парцела, се сдобили 9 души от прилежащо село.

Стопанинът твърди, че е подписал документи, само че не знаел защо. Жената, която ги донесла, го успокоила, че кметът я праща.
От началото на годината до приключване на крайния период в селото са регистрирани 92 нови краткотрайни гласоподаватели. По документи ги има, само че на процедура – не живеят в Галатин.
„ Даже тези регистрации, които са направени от другите партии, са доста повече от моята партия”, разяснява кметът на селото Петър Великов.

За къщата с деветима нови жители кметът изяснява, че си разрешил да изиска от стопанина услуга, защото преди време му решил здравословен проблем.
Дали има нещо незаконно ще преценя прокуратурата. По нейно предписание инспекция правят от Икономическа полиция.

Кметът отхвърля да е обещавал работа на стопанката на къщата с деветимата новодомци.

Засега е известно, че за кметския пост в бедното селце ще се борят най-малко четирима претенденти. А по какъв начин ще завърши инспекцията на прокуратурата, ще стане ясно до дни.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР