Самите ние понякога не подозираме какви щети нанасяме на собственото

...
Самите ние понякога не подозираме какви щети нанасяме на собственото
Коментари Харесай

Пиете ги всеки ден: 5 напитки, които са по-вредни от газираното

Самите ние от време на време не подозираме какви вреди нанасяме на личното си здраве с сякаш безобидни питиета

Не става дума за алкохол, както е допустимо да си намерения човек. Има питиета, чиято щета може да се назова бомба със закъснител. Свикнали сме да одобряваме някои от тях даже за потребни. Да, и лекарите от време на време ги препоръчват… Но неотдавна учени от университета Бен-Гурион сформираха ранглиста на най-вредните питиета за хората и някои от тях в действителност са изненада.

1. Горещ чай

Добре, каква е вредата тук? Китайците, да вземем за пример, пият чай съвсем без спиране. Но неприятното тук е в температурата. По нашите географски ширини сме привикнали да пием чай, който е по-горещ. И всички топли питиета (не единствено чай, само че и горещо кафе, парещ бульон) изгарят хранопровода, което води до микротравми и микровъзпаления. С течение на времето всички тези на пръв взор незабележими неприятности могат да прераснат в онкология. Така че оставете чая да изстине, не бързайте да го пиете, когато е доста парещ, въпреки и търпим за небцето.

2. Млечен шейк

Това е другата прекаленост – прекомерно студените питиета. Те водят до същите проблеми като горещите. Освен това млечните шейкове имат най-неприятния резултат върху мозъка, като го карат да стане неподвижен и инхибиран. А фитнес треньорите твърдят, че млечните шейкове са най-хубавият метод да се разпусне преди или след подготовка. Това е средство за увеличение на тежестта. Ако обаче си поставите за цел да качите няколко кг, тогава пийте за здраве. Просто гледайте да не е доста леден.

3. Силно кафе

В умерени количества кафето е доста потребно: разсънва, ободрява, форсира метаболизма. Но в случай че е прекомерно мощно, това може да аргументи вазоспазъм: налягането внезапно скача и по-късно също толкоз внезапно пада. В резултат на това не се усещаме доста добре. Артериите няма да кажат благодаря за сходни опити, нито мозъкът, отпаднал от конвулсии. И в случай че кафето е със захар, тялото скоро ще стартира да вика за помощ.

4. Енергийни питиета

Не толкоз от дълго време западните медии писаха за ужасна история: млад, фамилен мъж, татко на две деца, работил толкоз интензивно, че без енергийни питиета заспивал в придвижване. Всичко приключило доста зле: той към този момент е неработоспособен, лекарите трябваше да отстранят част от мозъка му. Заради ударната доза стимуланти, индивидът получи инсулт. И не се утешавайте с „ умерени дози “. Във всеки случай енергийните питиета не са потребни, а от време на време са просто рискови. Никой не знае по кое време тялото ви ще се разпалва.

5. Пакетиран сок

Захар и още захар. Може да има даже повече от него в соковете от кутия, в сравнение с в кока-колата. Тоест, добре пристигнали в прелестния свят на диабета, неприятните зъби, наднорменото тегло и други спътници на актуалния човек, който е прекомерно капризен със сладко. В такива питиета на практика няма витамини и минерали. Но може да има подсладители, които постоянно са даже по-вредни от захарта.

„ Може би най-опасни са енергийните питиета в този лист. Те са доста калорични, богати са на захар и кофеин – доста елементарно е да надвишите дневната им доза, като не си давате сметка какъв брой неприятности могат да причинят. И едно такова безразсъдно държание е изпълнено с тахикардия, раздразнителност, даже меланхолия. В никакъв случай не би трябвало да се комбинират с кафе и спорт. И още повече с алкохол – такава примес кара налягането мигновено да скочи. Енергийните питиета са строго неразрешени за деца и юноши, бременни дами, възрастни хора и тези, които страдат от хипертония или бодърствуване “, предизвестява диетологът Сергей Злобин.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР