Сам Бърд (Великобритания) спечели поредният етап на Световния шампионат на

...
Сам Бърд (Великобритания) спечели поредният етап на Световния шампионат на
Коментари Харесай

Самба спектакъл с Hankook във Формула Е - видео

Сам Бърд (Великобритания) завоюва следващият стадий на Световния шампионат на ABB FIA Formula E в бразилския метрополис Сао Пауло с Hankook iON Race. 37-годишният водач от Neom McLaren Formula E Team резервира самообладание макар 35 градуса на открито и към 60 градуса температура на асфалта на дългата 2,933 километра високоскоростна писта към оборудванията на Anhembi Sambadrome и одобри карирания байрак като сияен победител в четвъртото съревнование за сезона.

Зад него бяха Мич Еванс (NZL/Jaguar TCS Racing) и Оливър Роуланд (GBR/Nissan Formula E Team) на второ и трето място. Десетки хиляди въодушевени почитатели по трибуните трансфораха спирката на Формула Е в Южна Америка в пъстър самба театър и отпразнуваха 22-мата водачи за страхотното им спортно деяние с многочислени маневри за изпреварване и дуели на пистата.

Манфред Сандбихлер, шеф Motorsport на Hankook: „ Доволни сме от следващото решително показване от надпреварата Hankook iON във Формула Е. Голямата топлота на пистата действаше като електрически одеяла върху нашите гуми и ги докара до оптималния работен прозорец още по-бързо. Пилотите се възползваха от това в квалификациите и по време на надпреварата. Атмосферата към пистата беше неповторима - същински празник за Hankook и Formula E. "

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР