Сам Банкман-Фрайд, бившият крипто бос милиардер, който беше осъден за

...
Сам Банкман-Фрайд, бившият крипто бос милиардер, който беше осъден за
Коментари Харесай

Kpaлят нa ĸpиптoвaлyтитe“ Caм Бaнĸмaн-Фpaйд се изправя отново пред съда


Сам Банкман-Фрайд, някогашният крипто необут милиардер, който беше наказан за машинация и пране на пари предходната година, ще се върне в съда в Ню Йорк в четвъртък, с цел да бъде наказан за закононарушенията си, заяви  

Сигурно е, че 32-годишният ще влезе в затвора; това, което не се знае, е какъв брой дълго. Моментът съживи дебата за мащаба на закононарушенията му - и какво наказване може да бъде уместно. Юридическият му екип прикани за състрадание, само че прокурорите желаят от 40 до 50 години затвор.
Те споделят, че такава присъда е оправдана за някой, който е излъгал вложители и банки и е откраднал милиарди депозити от клиенти на неговата към този момент банкрутирала крипто борса FTX.

Защитният му екип предложи 5 до 6,5 години, обвинявайки държавното управление, че възприема „ средновековна позиция за наказването “, като упорства за дълъг период зад решетките за ненасилствен, нарушител за първи път.
Въпросът генерира стотици страници писма от някогашни клиенти на FTX, фамилията, другари на родителите му – даже изцяло непознати – опитващи се да повлияят на арбитър Луис Каплан, федералният арбитър, който ще реши ориста му.
„ Той не е посочил никакво разкайване, тъй че за какво някой арбитър би показал някаква благосклонност? “ сподели Сунил Кавури, английски вложител, който имаше акции на стойност над 2 милиона $ на борсата, когато тя се срина, и един от хората, мобилизиращи някогашни клиенти да споделят опита си със съда.
Той притегли милиони клиенти, преди слуховете за финансови проблеми да провокират напор на депозити.
През ноември 2023 година правосъдно жури от Съединени американски щати откри, че Бакман- Фрайд откраднал милиарди потребителски пари от борсата преди срутва, с цел да купува парцели, да прави политически дарения и да ги употребява за други вложения. Много от тези клиенти в този момент наподобяват подготвени да възстановят обилни суми, според проект, който се създава в обособеното дело за банкрут. Съгласно това предложение някогашните клиенти можеха да получават пари въз основа на цената на техните притежания все още на срутва на борсата.
В правосъдните документи отбраната на Банкман-Фрайд, който се чака да апелира присъдата си, твърди, че сходно възобновяване изисква по-лека присъда. Те споделиха, че това потвърждава, че „ парите постоянно са били налични “, което „ би било невероятно, в случай че активите на [FTX] бяха изчезнали в персоналните джобове на Сам “.
Но проектът за погасяване остави доста някогашни клиенти възмутени, защото те ще пропуснат възобновяване на крипто, което се случи от този момент.
Джон Рей, юристът, водещ FTX през банкрут и критик на Bankman-Fried, означи опасенията в личното си писмо до съда.
„ Не се заблуждавайте; клиентите, неправителствените кредитори, държавните кредитори и акционерите, които не са вътрешни лица, страдаха и не престават да страдат “, написа той до съда, потвърждавайки, че исковете за минимални загуби са знак, че Bankman-Fried продължава да живеят " живот в заблуди ".
Бивши клиенти на FTX, интервюирани от BBC, споделиха, че са афектирани от безгрижното отменяне на техните проблеми и приканиха съдията да отхвърли апелите за състрадание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР