Салах Абдеслам, основният обвиняем по делото за атаките в Париж

...
Салах Абдеслам, основният обвиняем по делото за атаките в Париж
Коментари Харесай

Основният обвиняем за атаките в Париж през 2015 г. проговори пред съда

Салах Абдеслам, главният обвинен по делото за офанзивите в Париж през ноември 2015 година, при които бяха убити 130 души, съобщи през днешния ден пред френски съд, че в никакъв случай не убивал или ранявал никого, заяви Българска телеграфна агенция.

"Искам да кажа през днешния ден, че никого не съм убивал и никого не съм ранявал. Дори и белег не съм оставил на някого ", сподели подсъдимият. "За мен е значимо да го кажа, тъй като от началото на този развой хората не стопираха да приказват клюки по мой адрес ", посочи Абдеслам.

Смята се, че 32-годишният французин от марокански генезис е единственият оживял от джихадистите, взели участие в нападенията против шест ресторанта и питейни заведения, концертната зала "Батаклан " и футболен стадион.

Салах Абдеслам е единственият от 20-имата подсъдими, който е упрекнат непосредствено в ликвидиране, опит за ликвидиране и взимане на заложници. Разследващите настояват, че по време на офанзивите жилетката с експлозиви, която е носел, не се е взривила, и той е избягал от френската столица в часовете след кървавите събития.

Когато делото стартира Абдеслам се разказа като боец на терористичната организация "Ислямска страна ", само че до момента не му бяха задавани въпроси по отношение на ролята му в офанзивите в Париж. Подсъдимият сподели също по този начин, че в никакъв случай не е пътувал до Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР