Салах Абдеслам, единственият оцелял от терористичните нападения в Париж на

...
Салах Абдеслам, единственият оцелял от терористичните нападения в Париж на
Коментари Харесай

Белгийската прокуратура е готова да поиска 20 години затвор за Салах Абдеслам

Салах Абдеслам, единственият оживял от терористичните набези в Париж на 13 ноември 2015-та година, е на съд в Брюксел. Срещу него през днешния ден там стартира развой за престрелка с полицията малко преди да бъде хванат в Брюксел през март 2016 година. В залата през днешния ден Абдеслам проговори, единствено с цел да каже, че съдът е преднамерен и ще мълчи.

Приключи първият ден от най-дълго упования развой в Белгия, обвързван с терористичните офанзиви в Париж и Брюксел, съобщи кореспондентът на Българска национална телевизия в белгийската столица Десислава Апостолова. Днес обвиненият беше докаран с ескорт от затвор в Северна Франция и сподели само, че мълчанието не го прави нарушител. Федераланата прокуратура на Белгия изиска оптималната присъда от 20 години затвор за опит за ликвидиране на служител на реда и владеене на оръжие.

Днес в залата бяха доста от околните на терористичните офанзиви, които повдигнаха обособен цивилен иск против Абдеслам, само че то ще бъде прегледано в края на март.
Филип Ванстеенкисте, брат на жертва в нападенията в Брюксел: Човек би трябвало да съумее да се абстрахира от възприятията си. Гийом Деноа дьо Сен Марк Асоциация на жертвите на тероризъм, Франция: Става дума за един детайл от загадката, който ще ни помогне да разберем всичко, което е правила правила тази терористична група, в този смисъл не е чудно, че Абдеслам не приказва.
Мерките за сигурност са доста засилени, а на следващия ден делото продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР