Съкровище от Втората световна война бе открито на границата между

...
Съкровище от Втората световна война бе открито на границата между
Коментари Харесай

Историк и любител на Алпите намери нацистко съкровище за 6 милиарда долара

Съкровище от Втората международна война бе намерено на границата сред Австрия и Унгария, до австрийското градче Верфен. По предварителни данни, във военните години железопътната комбинация е пътувала от столицата на Унгария за Германия, само че е била спряна на границата. Там било решено златото и останалите скъпоценности да продължат по пътя си с коли.

Но по време на пътуването единият от камионите пропаднал във водоем, където и го намерил след близо съвсем 100 години историкът. Скъпоценностите към този момент остават на дъното, само че ръка на съкровището към този момент желае да постави немски земевладелец.

Предварителната стойност на благосъстоянието на дъното на водоема се прави оценка на шест милиарда $. Информацията за бъдещата им орис се прецизира.

Превод и редакция: БЛИЦ

Припомняме, че това не е единственото нацистко богатство, вълнуващо света напоследък. По-рано ловците на съкровища, които откриха “нацисткия влак” със златото обявиха през вчерашния ден за първи път, че от дълго време изгубената Кехлибарена стая на цар Петър I на стойност 380 милиона $ може да е във влаковата комбинация. Пьотр Копер и Андреас Рихтер са разкрили влака покрай дребното градче Валбжих в западната част на Полша, откакто немец им съобщил за местонахождението му на смъртното си легло.

Смята се, че влаковата комбинация е натоварена със злато, картини. Спекулациите за товара стигнаха до там, че някои допуснаха, че влакът може да транспортира разграбената от нацистите Кехлибарената стая на цар Петър I през 1941 година.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР