Съжалявам, че на Съвета на министрите в ОССЕ останахме в

...
Съжалявам, че на Съвета на министрите в ОССЕ останахме в
Коментари Харесай

Лавров разочарован: Срещата на ОССЕ не е повод да празнуваме

Съжалявам, че на Съвета на министрите в ОССЕ останахме в обстановка, в която 30-ата среща не е мотив да честваме.

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция в границите на ОССЕ, съобщи Димитър Русков, делегат на БГНЕС в македонската столица. " Виждаме деградация в доста сфери. Нашите западни сътрудници не научиха никакви уроци от техните провали. Вчера чухме доста малко гласове, които ни подсетиха, че ОССЕ е основана за задачите на сигурността и кооперацията ", сподели още Лавров, като съобщи, че глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати против Русия са несправедливи. Според Лавров страните членки на ОССЕ от Запада желаят удължение на мандатите на основни чиновници, а не избор на нови.

Може би са желали да подчертаят, че Русия е изолирана. Аз считам, че ги беше боязън, бяха уплашени. Това е чисто и просто боязън, сподели още той.

Относно връзките сред България и Северна Македония, Лавров съобщи: Гражданите на Македония имат право да бъдат равни на всички други на нашия континент. Не единствено македоно-българските връзки, само че и други сходни, са резултат от политиката на Запада да раздели Югославия.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР